Vipers vant NM i tidenens første Final8

Vipers ble norgesmestere igjen!

Vipers ble norgesmestre for sjette gang på rad da de seiret over Sola i NM-finalen søndag.

Søndag var det duket for NM-finale mellom Sola og Vipers. Vipers var forhåndsfavoritter, og Sola stod overfor en tøff oppgave da gullvinnerne fra de siste fem årene stod på motsatt banehalvdel.

Åpningsminuttene var tempofylte, men gode målvaktsprestasjoner og høy intensitet i forsvar sørget for at det ikke ble en målrik start på toppkampen. Sola åpnet scoringskontoen i første angrep før Vipers stod for de to neste scoringene. Da tolv minutter var gått, stod det uavgjort. Begge lag hadde satt tre baller mellom stengene.

Da Sola pådro seg en utvising, var Vipers effektive. På under et minutt satte rosatrøyene to baller i mål og gikk opp i ledelsen. Stillingen var blitt 3-5. Vipers holdt på tomålsledelsen til omgangen var halvspilt. Solas målvakt Rinka Duijndam vartet opp med flere sterke redninger de neste minuttene. Etter to reduseringer stod det igjen uavgjort, og Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad la ned time-out-kortet med drøyt ti minutter igjen av omgangen. Stillingstavlen viste da 7-7.

Vipers var ivrige etter den korte praten, og spilte med høyt tempo fremover. Med under fem minutter igjen av omgangen, var Vipers tre mål foran. Bortelaget økte ledelsen ytterligere to minutter før pause, men Sola var dyktige på tampen av omgangen. Gultrøyene reduserte med et drøyt minutt igjen, og med straffescoring fra Sola i siste sekund, var det kun to mål som skilte lagene til pause. Da lagene gikk i garderoben viste stillingstavlen 12-14.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Anna Vyakhireva
Anna Vyakhireva spilte en strålende finale og ble toppscorer med syv mål.

Sola satte de to første målene etter sidebyttet, og utlignet stillingen drøyt tre minutter ut i omgangen. De neste minuttene var det Vipers som styrte kampen. På fire minutter hadde bortelaget opparbeidet seg en tremålsledelse, og stillingen var blitt 14-17. Vipers hadde godt driv og økte ledelsen ytterligere. Sola-trener Steffen Stormo Stegavik la ned time-out-kortet tolv minutter ut i omgangen. Stillingen hadde da blitt 15-20.

Sofie Börjesson stod godt mellom stengene for Vipers og hindret scoringer på flere av Solas sjanser. Da Vipers økte ledelsen en gang til, gikk Sola gikk over til å spille 7-mot-6 fremover. Taktikken var vellykket, og Sola reduserte ved første mulighet. Det var fem mål som skilte lagene da ti minutter gjenstod. Stillingstavlen viste 18-24.

Sola hadde ikke gitt opp gullhåpet og reduserte to ganger. Med fem minutter igjen av finalen, var Vipers fire mål foran på stillingen 22-26. Sola spilte offensivt i forsvar og presset Vipers til å ta dårligere sjanser. De regjerende mestrene satte likevel spikeren i kista da de satte ballen i åpent mål etter en teknisk feil fra Sola. Med fire minutter igjen var stillingen blitt 22-27. Etter å ha kjempet godt hele kampen, måtte Sola innse at finalen skulle ende med sølv.

Vipers økte ledelsen i sluttminuttene og det hele endte 23-30. Vipers-jentene kunne dermed juble for NM-gull for sjette året på rad.