Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20230208 Kenneth Gabrielsen, Storhamar.jpg
Kenneth Gabrielsen er trener for Storhamar.
Foto: Frank Cilius

Storhamars store mål er mer Champions League

Den beste måten å gjøre det godt i Champions League? Spille enda mer Champions League.

Det har Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen funnet ut etter at hamarsingene i sin debut i det beste selskapet har avansert til playoff.

- Med optimal uttelling kan vi få brynt oss mot Vipers fem ganger i løpet av en hjemlig sesong. Nå har vi fått møte Esbjerg to ganger, Györ to ganger, Rapid Bucuresti to ganger og snart Metz to ganger. Det vil si åtte kamper mot noen av Europas beste lag, og det er klart disse er fine å ha under beltet.

Storhamar-jentene sikret seg playoff etter å ha valset over Lokomotiva Zagreb med 31-22 på bortebane i helgen. Det betyr at SIL er sikret sjetteplass - den siste playoff-plassen - uansett hvordan det går i siste kamp, hjemme mot Metz søndag.

- Hvordan blir sjansene mot Odense i playoff?

- Akkurat nå har jeg sittet og klippet sammen video fra Volda (motstander i REMA 1000-ligaen hjemme onsdag). Det gjelder å ta ting i riktig rekkefølge. Ligaen her hjemme er blitt så bra at du må ta alle på alvor. Volda gjorde en fantastisk første omgang mot Aker - før de klappet sammen etter pause.

- Men litt vet du om Odense?

- De vant serien i Danmark i fjor, og de leder denne sesongen. Det går ekstremt fort med dem, og på sitt beste har de Final4-nivå. Du må ha på løpeskoa når du møter dem, sier Gabrielsen om laget som har Maren Aardahl og Tonje Løseth i stallen. Og neste sesong får den danske klubben Ole Gustav Gjekstad som trener. Storhamar har hjemmekamp først, og det mener treneren er en fordel.

- Hvilke steg har dere tatt denne sesongen?

- Det er litt for tidlig å si hvor vi har tatt de største stegene. Vi har hatt mye å håndtere. Åtte lag i Champions League-puljen har gitt veldig mange kamper og mange reiser - i tillegg til den hjemlige serien. Hjemme har det vært poengmessig helt greit, men jeg ergrer meg over måten vi har avgitt poengene på i tre uavgjorte kamper. Vi har hatt kontroll, men gitt det fra oss. Den ene gangen var det et trenertap. Jeg begynte å spare spillere for tidlig, og vi mistet rytmen, erkjenner mannen som har kontrakt på Hamar en sesong til. Neste sesong kan han glede seg over at Tonje Enkerud er tilbake fra et opphold i Viborg, og fra samme klubb kommer også Mathilde Rivas-Toft.

Gabrielsen regner med at denne sesongen gjør Vipers som de gjorde forrige sesong: vinner alt. Dermed er Storhamars oppgave "enkel".

- Vi skal prøve å komme til NM-finalen, men det viktigste er å sikre andreplassen i serien. Det betyr at vi får spille Champions League også neste sesong, og det er det absolutt viktigste for at vi skal fortsette fremgangen.

- Kan dere snart utfordre Vipers?

- Sånn som Vipers er nå kan vi ikke det. De er rigget så godt at de med sine verdensstjerner kan slåss om Champions League-tittelen hvert år, men på lengre sikt kan Storhamar greie toppen. Denne sesongen har klubben og spillerstallen fått veldig verdifull erfaring, og vi gikk videre fra en pulje med mange gode lag. Klubben har som mål å øke budsjettet med ti prosent hvert år, sier Kenneth Gabrielsen og avslutter med følgende hilsen sørover.

- Slurver Vipers i fremtiden, er Storhamar klubben som er klar til å bite.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.