Pocket Valley

Live Rushfeldt Deila i skuddet for Sola HK
Live Rushfeldt Deila og resten av Solajentene måtte se seg slått i European League lørdag kveld. Bildet er fra en tidligere kamp.

Sola-tap i European League

Etter en jevn og spennende kamp måtte Sola se seg slått av DVSC Schaeffler 25-21.

Lørdag kveld var det duket for nok en European League-kamp for ubeseirede Sola. Turen gikk til Ungarn hvor de skulle møte DVSC Schaeffler. Forrige møte endte med femmålsseier, og med seier i dag kunne Sola sikre avansement i European League allerede etter fire kamper. Det ble en tøff kamp for Solajentene, som aldri klarte å få overtaket på ungarerne.

Kristiane Knutsen fikk æren av å sette første ballen i mål, men Schaeffler spilte hurtig angrepshåndball og overtok fort ledelsen på hjemmebane. Lagene spilte jevnt de neste minuttene, men ungarerne hadde et lite overtak. Etter halvspilt omgang ledet Schaeffler 8-5.

Rinka Duijndam glimtet til mellom stengene til Sola, men i andre enden slet lagvenninnene med å få flyt i angrepsspillet. Kristiane Knutsen spilte en god omgang for Sola, og hadde etter 20 minutter satt hele fire fulltreffere i mål. Mot slutten av omgangen fikk også Lene Kristiansen Tveiten vist hva hun var god for.

Etter å ha ligget under nesten hele omgangen var Sola kun ett mål bak tre minutter før pause, og hadde flere sjanser til å utligne. Ti sekunder før slutt kom imidlertid utligningen, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 13-13.

Saken fortsetter under bildet.

Linjespiller
Solajentene kjempet hardt, men klarte ikke å få overtaket på ungarerne. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Kenneth McDowell

Også i den andre omgangen var det Sola som scoret først, og nordmennene gikk raskt opp i en tomålsledelse. Schaeffler hentet dog inn ledelsen og lagene spilte lenge helt jevnt. Sola gikk fra 16-16 til å ligge under 16-20 på kort tid, og Steffen Stegavik så seg nødt til å ta en time-out kvarteret før slutt.

Sola stengte godt igjen bakover, og hadde ni minutter før slutt redusert til 19-20. Solajentene lå hakk i hel på ungarerne, men klarte ikke å komme seg foran. Fem minutter før slutt lå det norske laget to mål bak.

Sola klarte aldri å ta igjen Schaefflers ledelse, og måtte til slutt se seg slått 25-21.

Kampfakta
European League, gruppe C
DVSC Schaeffler – Sola 25-21 (13-13)
Hódos Imre Sportcsarnok, Debrecen, Ungarn
Toppscorer Sola: Guro Berland Husebø, Lene Kristiansen Tveiten, Kristiane Knutsen & Live Rushfeldt Deila - 4 mål hver
Toppscorer Schaeffler: Konszuela Hamori, Petra Fuzi-Tovizi & Alexandra Topfner - 4 mål hver
Utvisninger: Sola 4x2 min, Schaeffler 5x2 min