Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Claus Dalgaard Hansen
Foto: NHF

Ny strategi: Vi vil se flere, oftere

Talentsjefen forteller om en ny strategi som skal gjelde for det yngste landslaget på guttesiden.

Ett av nøkkelordene for det sentrale arbeidet på guttesiden er å identifisere mer og selektere mindre. På den måten håper vi å kunne holde flere motivert over lengre tid, og dermed på sikt øke bredden av toppspillere.

En konsekvens av denne strategien er at vi først innleder de sentrale aktivitetene for gutter født 2008 i løpet av høsten 2024, samtidig med 2009-årgangen. Tidligere har partallsårgangene startet ett år tidligere enn de som er født i oddetallsår, selv om de alle slutter samtidig – og da forhåpentlig med å spille i et U21-VM.

Den ulikheten vil vi fjerne, blant annet fordi vi i 15-16-årsalderen ikke kan se hvem som blir best. Da kan vi like gjerne vente litt.

Det betyr imidlertid ikke at 2008-erne blir neglisjert og oversett. Tvertimot. En del av de ressursene som frigis vil bli brukt slik at vi kan være enda mer til stede på regionale samlinger. Faktisk hver eneste gang. På den måten vil kartleggingen bli enda bedre.

Dessuten vil vi forsøke å møte flere spillere i deres klubbmiljøer. Møte dem på deres hjemmebane, i de rammene de er trygge i. Vi kan ikke nå ut i alle kroker og kriker, men vi gleder oss til å komme i dialog med flere klubbtrenere, og vi gleder oss til å se spillere vi ikke blir introdusert for på de regionale samlingene.

Kanskje er det blant dem vi finner en fremtidig landslagsspiller.

Claus Dalgaard-Hansen

Talentsjef, yngre landslag menn