Thale Rushfeldt Deila skyter for Molde
Thale Rushfeldt Deila scoret syv mål for Molde

Norske tap i European League

Fana og Molde møtte tøff motstand i European League søndag. Det endte uten poeng for de norske lagene.

Neptunes de Nantes var Fanas motstandere i søndagens kamp. Det var det franske hjemmelaget som fikk den beste starten på kampen, da de tok ledelsen 4-1 før åtte minutter var gått. Fana våknet til, og få minutter senere var det kun ett mål som skilte lagene. Neptunes de Nantes nektet Fana utligningsmålet, og økte heller sin egen ledelse. Med under ti minutter igjen av omgangen, var de fire mål foran på stillingen 11-7. Fana reduserte et par ganger før pause. Da lagene gikk i garderoben, var det fortsatt stor spenning på stillingen 14-12.

Hjemmelaget fikk en forrykende start på andreomgang, samtidig som Fana slet med å få det til å stemme. Drøyt tre minutter etter sidebyttet hadde Nantes nettet hele fire ganger. Da de i tillegg hadde sørget for å holde eget mål rent, hadde de skaffet seg en seksmålsledelse tidlig i omgangen. Stillingstavla viste 18-12. Fana hevet sitt eget spill etter den svake starten, men slet med å kneppe innpå den franske ledelsen. På det nærmeste var Bergenslaget fire mål bak, men Nantes’ seier var aldri truet. Kampen endte 29-21.

Fanas neste kamp i European League er mot Motherson Mosonmagyarovari KC. Kampen spilles søndag 12. februar kl. 18.00.

Les mer om norske lag i E-cup her.

Sara berg spilte en veldig god kamp for Fana og ble toppscorer med 11 mål.

Like etter kampslutt i Nantes var det Molde som skulle i aksjon da de tok imot ungarske SIófok KC i sin europaligakamp. Bortelaget var skarpest i åpningsminuttene og satte tre mål mellom stengene før Molde nettet første gang. Hjemmelaget hevet seg de neste minuttene, og ti minutter etter kampstart stod det uavgjort i Molde Arena. Begge lagene hadde satt seks baller i mål. Det neste kvarteret var det Siófok som leverte best, og bortelaget hadde opparbeidet seg en seksmålsledelse med fem minutter igjen av omgangen. Molde maktet ikke å redusere ledelsen før pause, og lagene gikk til garderoben på stillingen 14-20.

Det var et annet Moldelag som inntrådte banen i den siste omgangen. Blåtrøyene hadde stengt igjen buret bakover, og leverte fantastisk håndball offensivt. Før syv minutter hadde gått, hadde Molde redusert den ungarske ledelsen til to mål, og stillingen var 18-20. De neste minuttene var det Siófok sin tur til å vise seg frem. Fem minutter senere hadde bortelaget tatt tilbake seksmålsledelsen. Stillingstavla viste 19-25 da litt over en halv omgang gjenstod. Molde hadde ikke gikk opp håpet. Sakte, men sikkert minsket de Siófoks ledelse. Med fem minutter igjen av kampen, var det tre mål som skilte lagene, på stillingen 26-29. Hjemmelaget kom aldri nærmere enn de tre målene, og det endte med et knepent tap for Molde. Kampen endte 29-32.

Molde møter BV Borussia 09 Dortmund i sin neste europaligakamp. Kampen spilles lørdag 11. februar kl. 16.00.

Molde Elite – Siófok KC 29-32 (14-20)