Arendal 20230225.
Charlottenlund  vinner NM finale Junior 20G mellom Charlottenlund og Nærbø under NM I Håndball lørdag.
Charlottenlund kunne juble for seier i NM-finalen!

Charlottenlund tok NM-gull

Fjorårets sølvvinner Charlottenlund tok sitt første NM-gull etter 32-29 seier over Nærbø.

Lørdag morgen var det Charlottenlund og Nærbø som fikk æren av å kaste i gang en spennende håndballdag i Sparebanken Sør Amfi i Arendal. Nærbø kom fra seier mot Follo HK i semifinalen, mens Charlottenlund, som tok sølv i fjorårets NM-finale, slo Fjellhammer.

Charlottenlund kom godt i gang i dagens finale, og sisteskanse Henrik Ibsen fikk tidlig vist seg fram. I andre enden var Emil Persgård sentral, og satte trøndernes tre første skudd i mål. Nærbø slet imidlertid mer i åpningsminuttene, men fikk etter seks minutter åpnet målkontoen på fabelaktig vis av Even Penne. Etter en trå start hadde det løsnet for Jærbuene, som utlignet til 6-6 etter halvspilt omgang.

Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, men Charlottenlund hadde et lite overtak. Leander Olberg fikk vist frem hurtigheten sin, og satte to kjappe for trønderne. Fem minutter før pause var stillingen 10-8 i Charlottenlunds favør, noe som økte ytterligere før pausesignalet gikk. Nevnte Persgård fortsatte storspillet også utover i omgangen, og hadde notert seg hele syv mål før hvilen. Lagene gikk til pause på stillingen 14-11.

Saken fortsetter under bildet.

Emil Persgård Charlottenlund

Lagene føk ut av startblokkene, og det var tydelig to lag som kom på banen etter pause for å jakte seier. Jesper Edland stod fram for de blå og hvite etter hvilen, mens i andre enden viste linjespiller Jonathan Åmotsbakken Bromet hva han var god for. Trønderne var foran med tre også ti minutter inn i omgangen, men med dobbel utvisning på Charlottenlund klarte Nærbø å redusere og komme kun ett mål bak. Kvarteret før slutt var stillingen dermed 23-22.

Minuttet etter fikk Edland æren av å utligne for Nærbø, og Charlottenlund tok time-out. Charlottenlund gikk opp i ledelsen, mens Nærbø reduserte – og sånn fortsatte det de neste minuttene før Charlottenlund kom tre mål foran fem minutter før slutt. Stillingen var da 30-27, men Nærbø hadde ikke gitt opp håpet om NM-gull. Jærbuene kom målet bak, men klarte ikke å ta igjen Charlottenlund. Fjorårets sølvvinner vant til slutt 32-29, og tok sitt første NM-gull.