Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IHF WWC 2023 640x360 uten dato.jpg

Håndballjentene klare for VM på hjemmebane

Norge er medarrangør av Håndball-VM for kvinner i desember. Vertsbyene blir Stavanger og Trondheim.

For første gang siden 1999 skal VM for kvinner spilles i Norge. I 2023 deles mesterskapet mellom de tre skandinaviske landene - Norge, Sverige og Danmark. Åpningskampen spilles 29. november, med finale 17. desember.

- Vi gledet oss stort til å spille mesterskap på hjemmebane i 2020. Pandemien satte en stopper for den drømmen, men nå får vi endelig sjansen. Å spille VM på hjemmebane blir en drøm som går i oppfyllelse for oss alle. Jeg håper folk blir med på festen og heier oss frem både i Stavanger og Trondheim. Jeg har i alle fall begynt nedtellingen til advent, sier Håndballjentenes landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

De innledende rundene spilles i Stavanger (to grupper), Frederikshavn, Herning, Helsingborg og Gøteborg, mens hovedrunden spilles i Trondheim, Gøteborg, Herning og Frederikshavn. To av kvartfinalene spilles i Trondheim - de to andre i Herning.

Med andre ord er det duket for hele ti dager med håndballfest på norsk jord før lagene tar turen til Herning, der semifinalene og finalene skal avgjøres.

- Både Stavanger og Trondheim er godt i gang med planleggingen, og flere av de frivillige som var med i 2020 har allerede meldt interesse for å bidra i dette mesterskapet. Vi håper flere frivillige strømmer til og har lyst til å være med på å skape håndballmagi på norsk jord i desember. Vi regner med å åpne for frivilligregistrering rundt 1. mars, sier Norges Håndballforbunds prosjektleder for VM, Kia Haftorn Otnes.

- Arbeidet med planlegging og organisering av mesterskapet er godt i gang både i Stavanger og Trondheim. De lokale organisasjonskomiteene var samlet i januar for å etablere et best mulig samarbeid. I tillegg vil jeg berømme Stavanger kommune og Trondheim kommune for velviljen og tilretteleggingen så langt. Vi ser frem til fortsettelsen, sier Otnes.

Billettsalget starter tidlig i mars - mer informasjon kommer!

#AimToExcite

Mer om Håndballjentene