Tobias Grøndahl

Ledet med fire, men tapte med seks

Elverum måtte gi tapt for Nantes i onsdagens meget målrike Champions League-oppgjør i Terningen Arena.

Onsdag kveld tok Elverum imot franske BHC Nantes i Terningen Arena. Gjestene fra Frankrike vant med 11 mål mot Elverum i Champions League da de spilte på hjemmebane i september i fjor.

Elverum hadde bare én seier i årets sesong av håndballens gjeveste liga før onsdagens oppgjør, og har ingen mulighet for videre avansement i turneringen. Nantes derimot, hadde en tredjeplass i gruppen å spille for.

Hjemmepublikumet i Terningen Arena fikk en åpnng de knapt kan ha drømt om. Elverum var nærmest feilfrie fremover, og scoret i omtrent hvert eneste angrep. Tobias Grøndahl storspilte, og ledet de sorte og hvite til 10-6 ledelse. Etter bare tretten minutter var Nantes-treneren tvunget til en time-out.

Men så: Elverum, som hadde startet solid også bakover, begynte å få fasadesprekker i forsvaret. Dessuten: De få gangene hjemmelaget gjorde en teknisk feil i angrep, ble de umiddelbart straffet.

Også den andre omgangen var tidvis kontrastfylt. Uten at det virket særlig anstrengende, var gjestene foran med fem mål bare minutter etter at den andre omgangen var i gang. Men fem foran ble to foran. Elverum holdt seg med i kampen, om enn litt heseblesende bak.

Men Nantes fortsatte å score. Og score. Og ... score. Kampen endte med seksmålstap og sluttsifrene 42-36.

Elverum Håndball møter Aalborg 22. februar klokken 18:45.

Elverum Håndball - HBC Nantes 36-42 (18-21)