Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220508 Kåre Geir Lio.jpg
Håndballpresident Kåre Geir Lio.
Foto: Svein André Svendsen

- Veldig gledelig at flere lag satser

Ved inngangen til Final8-helga i Arendal får de norske toppklubbene en solid hyllest av håndballpresidenten.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen av landets beste håndballag er på plass i Arendal når norgesmesterskapet skal avgjøres denne helgen. I juniorklassen er det Aker Topphåndball, Larvik HK, Charlottenlund og Nærbø som skal kjempe om den gjeve NM-tittelen. Storhamar, Sola, Vipers og Byåsen deltar på kvinnesiden, mens Elverum, ØIF Arendal, Kristiansand og Kolstad utgjør herrelagene.

Seks av de åtte seniorlagene har spilt E-cup denne sesongen, og levert gode resultater både i Europa og i hjemlig liga. At flere norske lag tar store steg og satser, gleder håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Det er veldig gledelig at det er flere lag nå som ser ut til å satse. Jeg er svært glad for utviklingen i ulike klubber, sier han, og påpeker at klubbene som er klare for Final8 har tatt store steg de siste årene.

- Det er fantastisk det som har skjedd i Elverum og Storhamar for eksempel. To klubber som i 2015 strevde veldig, og som nå er godt drevet. Det er et eksempel til etterfølgelse.

Lio trekker også frem Kristiansand, ØIF Arendal, Sola og Nærbø i sin betraktning.

- Det er moro at Kristiansand er på kartet på nytt, og ØIF Arendal har vært gjennom en stødig utvikling mot et veldig høyt nivå i Norge, og europaspill. Så synes jeg det som skjer på Sørvestlandet er veldig spennende. Der er det en klubbdrift som ser helt fantastisk ut, med Sola som skal være med i Final8, og Nærbø som hevder seg i Europa og har gjort fantastiske ting for håndballen.

De to mest suverene lagene i REMA 1000-ligaen denne sesongen, Vipers og Kolstad, får også gode skussmål fra håndballpresidenten.

- Det Vipers har gjort er rett og slett fantastisk. Å være verdens beste håndballag to år på rad er veldig stort for norsk håndball. Nå er det også en ny satsning i Trondheim som er veldig spennende, og som jeg håper kan inspirere andre på samme vis.

Tilskuertallene er en utfordring

Den positive utviklingen viser seg også i hallene. Samtidig er det der den største utfordringen ligger, mener Lio.

- I løpet av de siste par årene har jeg vært på klubbkamper i Norge med tusenvis av tilskuere. 12 000 så på europaspill på Lillehammer, 6000 på Storhamar-kamp, og 9000 så Kolstad mot Elverum i Trondheim. Tilskuertallene er den store utfordringen for norsk håndball – den må vi løse sammen. Hallene skal være fulle når lagene i toppdivisjonene spiller. Det løser vi ved å fortelle om og vise frem produktet vårt på en god måte, og legge til rette for gode publikumsopplevelser, sier han, og retter en takk til de frivillige.

- Utviklingen vi ser i norsk håndball hadde ikke vært mulig uten de frivillige. Vi er veldig takknemlige for innsatsen klubber og frivillige legger ned hver eneste dag til det beste for norsk håndball. Det er selve grunnmuren.

Markerer ett år med krig

Mens håndballfesten starter for alvor i Arendal 24. februar, minner Lio om at datoen har fått en spesiell klang i global sammenheng: Den markerer at det er ett år siden Russland invaderte Ukraina.

- Vi har stått ved siden av Ukraina hele veien. Sammen med resten av norsk idrett og store deler av internasjonal idrett har vi sendt vår støtte til det ukrainske folk i en ekstremt krevende tid, og vi vil fortsette å fordømme de forferdelige krigshandlingene som stadig iverksettes av Russlands president, sier Lio.

- Ett år er gått, men vi er fortsatt preget av situasjonen verden står i. Jeg ber alle om å fortsette å stå opp for urettferdighet og vise at vi støtter det ukrainske folk. Nå i Final8-helga er det ett år siden verden ble endret. Jeg ber alle i arenaen om å ta seg noen sekunder og sende varme tanker til de som daglig er ofre for krigshandlingene, sier håndballpresidenten.

Slik spilles kampene i Final8

Fredag 24. februar 2023
Kl. 17.00: Semifinale 1, kvinner: Storhamar - Sola
Kl. 19.30: Semifinale 2, kvinner: Byåsen - Vipers

Lørdag 25. februar 2023
Kl. 09.30: Finale, G20: Charlottenlund - Nærbø
Kl. 11.30: Finale, J20: Aker - Larvik
Kl. 14.15: Semifinale 1, menn: ØIF Arendal - Elverum
Kl. 16.45: Semifinale 2, menn: Kristiansand Topphåndball - Kolstad

Søndag 26. februar 2023
Kl. 13.45: NM-finale, kvinner
Kl. 16.15: NM-finale, menn

Kjøp billetter til Final8 her
Les mer om NM Senior
Les mer om NM Junior