Vipers-jentene kommer sammen etter time-out.
To av Vipers spillere ble toppscorere med ni mål mot Bietigheim.

Kjempet seg til seier på hjemmebane

Vipers lå bak til pause, men de snudde kampen og vant 34-32 over Bietigheim i Champions League.

Lørdag var det igjen klart for Champions League-kamp for Vipers, med et nytt oppgjør mot tyske Bietigheim. I den forrige kampen mot det tyske laget måtte Vipers se seg slått 30-32 på bortebane.

I Aquarama åpnet Vipers med kampens første mål, men Bietigheim fulgte tett og det ble jevn i starten av omgangen. Vipers kom foran med to mål, men Bietigheim tok igjen og etter halvspilt omgang stod det 8-8.

Med rett over ti minutter igjen av første omgang tok Bietigheim over ledelsen på 11-10, og økte deretter til en tremålsledelse over Vipers. De rosakledde kjempet for å holde seg i kampen, men Bietigheim økte ledelsen med ytterligere ett mål. Vipers kjempet for å redusere, og reduserte med to før pause. Hjemmelaget lå med det bak 15-17 til pause.

Ut fra pause stod Kathrine Lunde stødig i mål og stoppet Bietigheims to første forsøk. Samtidig kom Vipers med to kontringer og utlignet til 17-17 etter bare to minutter spill. Lunde fortsatte å tette igjen målet, og på andre banehalvdel traff det for Vipers-jentene. De kom til ledelsen på 21-10, men Bietigheim utlignet like etter.

Ragnhild Valle Dahl
Ragnhild Valle Dahl viste seg frem mot Bietigheim og kjempet til siste slutt for seieren. Foto: Annick Nielsen

Vipers kjempet og kom seg igjen foran med ett mål. Like før halvspilt omgang økte hjemmelaget ledelsen til en tomålsledelse. Bietigheim fikk deretter sitt tiende straffekast for kampen og traff på det, som sendte dem ett mål bak til halvspilt omgang.

Hjemmelaget kom igjen foran med to mål på 26-24 og beholdt tomålsledelsen inn i kampens siste ti minutter. Vipers fikk flere sjanser til å øke til en tremålsledelse, men noen tekniske feil og bom stod i veien. Etterhvert kom endelig økningen, og Vipers lå foran 31-28 med bare fem minutter igjen av kampen.

De siste minuttene av kampen ble en spennende periode, hvor Bietigheim igjen kom seg ett mål bak. Vipers kom igjen to mål foran, men like før kampslutt fikk Bietigheim sin tolvte straffe i kampen og traff på den. Av alle straffekastene de tok, scoret de på elleve av dem i løpet av kampen.

Ragnhild Valle Dahl sendte igjen Vipers foran med to mål like før slutt, men med bare 20 sekunder igjen på klokka fikk Bietigheim nok et straffekast. Da hadde Lunde fått nok og hun reddet det siste skuddet i kampen. Det endte med tomålsseier til Vipers, 34-32.

I den neste kampen i Champions League skal Vipers til Danmark og møter Odense. Den kampen spilles lørdag 21. januar klokken 18:00.