Marketa Jerabkova
Markéta Jerbáková scoret åtte mål i oppgjøret mot Odense. Her fra en tidligere kamp

Vipers klare for kvartfinale i mesterligaen

Det var jevnt til pause, men Vipers kom sterkt ut i andre omgang og tok seieren 34-24 over Odense.

Dermed er Vipers klare for kvartfinale allerede før de to siste kampene i gruppespillet er spilt.

De to lagene startet jevnt og lå likt i kampens første minutter. Etter ti minutter spill stod det 5-5 mellom andre og tredjeplassen i gruppe A. Vipers kom seg til en liten ledelse og lå foran med to mål etter halvspilt førsteomgang.

Odense fant mulighetene, og bare minutter senere hadde de igjen utlignet til 9-9. Markéta Jerbáková var tilbake for Vipers og kunne signere for fire scoringer i første omgang. Vipers kjempet for målene og kom seg igjen to mål foran. Odense kom nære og reduserte med ett mål, men de rosakledde økte igjen med ett like før omgangsslutt. Det stod 13-15 til pause.

Ut fra pause økte Vipers ledelsen til en tremålsledelse, men ga seg ikke der. Det norske laget stengte igjen i forsvar og økte samtidig ledelsen med ytterligere to mål på andre banehalvdel. Etter fem minutter ledet Vipers 19-14, da tok Odense timeout.

De neste minuttene gikk det fort begge veier, men Vipers holdt på ledelsen og økte til en seksmålsledelse. Det begynte å bra ut for de rosakledde, som økte ledelsen til 29-21 like etter halvspilt andreomgang.

Vipers var klart best i andre omgang og fortsatte i den gode flyten til siste slutt. De økte ledelsen med ytterligere to mål før kampslutt. Det endte med rosa seier 34-24 i Danmark.

Vipers spiller sin neste kamp i Champions League mot Krim, som de møter lørdag 4. februar klokken 18:00 i Aquarama.