Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LM02 lagbilde. Bak f.v. Tord Lea Knutsen, Håkon Halvorsen, Fredrik Tønne, Fredrik Ruud, Eirik Elnan Garnvik, Jørgen Laug, Aksel Hald. Midten f.v. Linus Högdahl, Johannes Gurrich, Jakob Lorentzen, Kristian Gyberg, Thomas Stenersen, Sondre Solheim, Filiph Tilge, Aleksander Høiness. Foran f.v. Ebbe Stankiewicz, Erlend Johnsen, Hans Gran, Sivert Tryggestad, Matias Haug, Even Haugli.
LM02 kom seg dessverre ikke videre fra kvalifiseringen, men får likevel plass i VM 2023.
Foto: Svein André Svendsen

Juniorgutta får delta i VM til sommeren

Til tross for at laget glapp kvalifiseringen i siste sekund, blir det likevel VM for LM02.

Oppdatert 26. januar 2023:
Oceania klarer ikke å stille lag til sommerens junior-VM, og dermed får Norge plassen som det første laget på reservelisten.

Juniorgutta har denne helgen spilt VM-kvalifisering, og vant 25-20 over Tsjekkia i den første kampen. De var dermed likt med Polen i gruppen, som også vant sin kamp mot det tsjekkiske laget 33-25. Det var med andre ord kun seier som gjaldt for gutta for å kunne kvalifisere seg for sin 13. deltakelse i VM. 

Norge kom til gode sjanser fra start, men den polske målvakten stod godt, og reddet de første forsøkene til Juniorgutta. Polen fikk den beste starten på kampen, og det stod 3-0 fire minutter ut i omgangen. Første målet til Juniorgutta kom like etter, hvor Erlend Johnsen scorer fra kant etter fint rullespill. De norske gutta fortsatte å komme til gode sjanser, men de slet med å pallen forbi den polske målvakten. Drøye ti minutter ut i omgangen hadde Polen økt ledelsen, og stillingen stod 7-3. 

Polen økte stadig ledelsen utover i omgangen, og da det var spilt 15 minutter stod stilingen 9-3. Da hadde ikke Juniorgutta scoret mål på åtte minutter. I overtallsspill fikk Johannes Gurrich sjansen til å redusere både en og to ganger, hvor han satte ballen sikkert i mål. Juniorgutta reduserte dermed til 9-5. 

Til tross for at det begynte å løsne i angrepsspillet, slet de fremdeles med å stoppe polakkene i forsvar. Norge lå bak med fire en liten periode, men polakkene økte likevel ledelsen inn mot pause. På slutten av omgangen ble det også delt ut to røde kort, etter et straffekast der Polen skøyt målvakt Oscar Larsen Syvertsen i ansiktet. Reaksjonen til Syvertsen ga også han et rødt kort. Da dommerne blåste av omgangen stod stillingen 15-10 til Polen. 

Johannes Gurrich
Foto: Svein André Svendsen

Johannes Gurrich spilte en solid førsteomgang, og kunne notere seg for seks av seks mulige nettkjenninger. 

Norge fikk best start på omgangen, og scoret de tre første målene. De var også mer tent i forsvarsspillet sitt, og stod godt opp mot polakkene den første perioden. Kun tre minutter ut i omgangen måtte det polske trenerteamet legge ned timeoutkortet. Da stod stillingen 15-13. Juniorgutta scoret nok en gang, og for første gang i kampen var de kun ett mål bak polakkene.

Lagene fulgte hverandre tett den neste perioden. 12 minutter ut i omgangen fikk Norge tildelt straffe som Haugli satte sikkert i nettet. Med scoringer fra Johnsen og Høiness like etter, var det endelig Juniorgutta som var i ledelsen, og det med to mål. Ti minutter før slutt hadde de økt ledelsen med ytterligere ett mål, og stillingen stod 23-20 til Norge. 

Polen viste at de ikke hadde gitt opp, og reduserte ledelsen til Norge sakte, men sikkert. Med fem minutter igjen var det likt på stillingsklokka med 24-24. Juniorgutta hadde likevel et lite overtak, og spilte best de neste minuttene. De kom fort opp i en tomålsledelsen igjen, og da la Polen seg ut mann mot mann. Til tross for at de norske gutta opparbeidet seg en ledelse på 28-25, klarte Polen å hente inn de tre målene til slutt. Polen scoret i siste sekund av kampen. Det endte dermed uavgjort på 28-28. 

KAMPFAKTA
Polen –  Norge 28-28 (15-10)
VM-kvalifisering
Pala Santa Filomena, Chieti, Italia 
Toppscorer Norge: Johannes Gurrich med åtte mål
Toppscorer Polen: Jakob Bedzikowski med fem mål
Utvisninger: Norge 4x2min (og ett rødt kort), Polen 8x2min (og ett rødt kort)

Se fullstendig kamprapport her.
Se mer om Juniorgutta her.
Her kan du lese mer om VM-kvalifiseringen.