Geir Erlandsen
Geir Erlandsen måtte se laget sitt slått av Polen.

Tap for Rekruttgutta mot Polen

Polen ble for sterke for Rekruttgutta, som måtte se seg slått 26-31 i den første av to kamper.

Mens Håndballgutta spiller Gjensidige Cup i Trondheim, møtte Rekruttgutta Polen til den første av to kamper fredag kveld. Norge fikk det ikke helt til å stemme fremover, og måtte til slutt se seg slått 26-31. Trener Geir Erlandsen oppsummerte kampen til Handball.no etter kampslutt.

Førsteomgang startet med godt forsvarsspill. Fremover fikk Rekruttgutta ikke det utbyttet de ønsket, noe som gjorde at de kom bak. For mange tekniske feil i angrep var bidragsytende til at lagene gikk til pause på stillingen 13-13. Til tross for feil fremover i banen kunne Norge vært foran med 2-3 mål til pause, men måtte nøye seg med uavgjort.

De tekniske feilene fremover på banen gjorde det vanskelig for Rekruttgutta å komme foran også i andreomgang. Norge førte dog kampen og det var jevnt hele veien. Midtveis i omgangen hadde Rekruttgutta en dårlig periode hvor de i åtte angrep slet med å omsette sjansene sine til mål. Den dårlige perioden ble for lang og ødela hele kampbildet. Det ville seg altså ikke helt for Norge, som brant flere sjanser og hadde dårlig uttelling fremover.

Norge kom til OK sjanser, men brant for mange av disse. 15 tekniske feil og under 50% uttelling i angrep ble for dårlig til å holde følge med Polen. Istedetfor å bearbeide og bruke tid i angrepsspillet, ble det tatt for mange førstesjanser. Rekruttgutta tapte dermed 26-31 i første kamp mot Polen.

Norge stod bra bakover hele kampen, og spesielt Tom Kåre S. Nikolaisen og Vetle Rønningen stod fram for de norske gutta i midtforsvaret. Fremover trakk trener Geir Erlandsen fram kantspillerne Aksel Horgen, Sindre Heldal, August B. Pedersen og Kasper Thorsen Lien, som alle hadde god uttelling. Erlandsen trakk også fram Haslumspiller Martin Hovde, som er på sin første samling med Rekruttgutta. Hovde satte 2 av 3 mål og gjorde en bra jobb bakover i forsvar.

Imorgen møtes de to lagene på nytt, og Norge er i følge Erlandsen godt motiverte for å slå tilbake:
- Vi er på høyde med de, og kanskje også bedre, så vi kan ta de imorgen. Vi er motiverte for å rette opp.

Videre forteller Erlandsen hva som er fokuset mot morgendagens kamp:
- De taktiske valgene våre er ikke like gode i angrep, og vi må rette opp i det tekniske med innspill og skudd. Det har dog vært store fremskritt bakover. Vi håper på en god match imorgen.