Annonse:
Annonse Tiller Cup 2023
Annonse:
Annonse Tiller Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Celine Solstad Fana
Celine Solstad storspilte for Fana, men det holdt dessverre ikke til poeng. Bildet er fra en tidligere kamp i Rema 1000-ligaen.
Foto: Bjørn Erik Nesse

Tap for Fana i European League

Fana imponerte mot Ikast i første omgang, men måtte til slutt se seg slått 24-35.

Fana, det tredje norske laget i European League, spilte sin første hjemmekamp i turneringen søndag kveld. Bergenserne tok imot Ikast i Fana Arena, som hadde med seg flere norske spillere.

Fana kom godt i gang på hjemmebane, men lagene spilte jevnt i åpningsminuttene. Celine Solstad startet bra på sin bakspillerposisjon, og var viktig for bergenslaget i angrep. Også kantspiller Martine Vindheim kom godt i gang fra sin venstre kant. Ikast hadde dog tatt initiativet halvveis i omgangen, og var dermed foran 9-6 etter femten minutter.

Olivia Lykke Nygaard stod godt mellom Fanas stenger, og vartet opp med flere gode redninger. I andre enden av banen stod Aurora Kjellevold Hatle fram med tre praktscoringer på rad. Syv minutter før pause hadde Fana hentet inn danskene og gått opp i ledelsen 13-12. Fana fortsatte det gode spillet mot de danske stjernene, og sikret seg uavgjort til pause. Lagene gikk i garderoben på stillingen 15-15.

Etter hvilen hadde bortelaget giret opp et hakk og tatt initiativet. Fana slet bakover mot et hurtig Ikast-lag, men glimtet til med godt angrepsspill. Danskene økte ledelsen de hadde fått etter pause, og var foran 24-19 da det gjenstod ett kvarter.

Ikast hadde virkelig knekt koden etter pause, og fortsatte å øke ledelsen. Celine Solstad fortsatte storspillet sitt også i andre omgang, og Oda Lunne Mastad fikk virkelig vist seg fram fra linja. Likevel klarte de ikke å redde poeng for Fana-jentene, som måtte se seg slått 24-35.

Neste kamp for Fana i European League er lørdag 21. januar klokken 20:00. Da kommer franske Neptunes de Nantes på besøk til Fana Arena.

KAMPFAKTA
European Cup 
Fana - Ikast 24-35 (15-15)
Fana Arena, Nesttun, Norge
Toppscorer Fana: Celine Solstad - 7 mål
Toppscorer Ikast: Trine Elise Wacker Mortensen - 7 mål
Utvisninger: Fana 1x2min, Ikast 3x2min

Se fullstendig kamprapport her.
Les mer om norske lag i E-cup her. 
Les mer om EHF European League her.