Alexander Blonz kom inn i andre omgang og viste seg frem med fire scoringer.

Håndballgutta snudde kampen og tok seieren

De norske gutta fikk god motstand av Serbia, men de kjempet til siste slutt og vant 31-28.

Håndballgutta gikk inn i hovedrunden med fire poeng etter gruppeseieren. Torsdag kveld var de klare for første kamp i hovedrunden, men det skulle vise seg å bli en tøff kamp om poengene mot Serbia.

Serbia kom opp i ledelsen 2-0, før Norge satte sitt første mål i nettmaskene. Bare minutter senere utlignet Håndballgutta til 3-3, men Serbia kom seg igjen foran. Ti minutter ut i kampen sto Torbjørn Bergerud uten redninger, og Serbia lå igjen foran med to mål. Da kom Kristian Sæverås inn i det norske målet.

Like før halvspilt omgang lå Serbia foran 9-6, men Sebastian Barthold reduserte med scoring på straffe. De norske gutta reduserte med nok et mål, men Serbia viste styrke og økte igjen ledelsen. De fikk god hjelp av sin målvakt, som stoppet Norges sjanser på mål. Med under ti minutter igjen av omgangen lå Norge fire mål bak på 9-13.

Det gikk ikke helt veien for Jonas Wille og de norske gutta i første omgang. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Serberne fikk muligheten til å komme fem mål foran med bare to minutter igjen av omgangen, men Håndballgutta snappet ballen og Magnus Abelvik Rød reduserte forspranget til tre mål på kontring. Norge fikk nok en scoring på straffe før pause før Serbia traff i omgangens siste sekund fra distanse og sørget for 14-17 til pause.

Andre omgang startet med to målløse minutter, og den serbiske målvakten fortsatte å stoppe Norges sjanser på mål. Serbia kom seg til omgangens første scoring og økte ledelsen fra første omgang, men så kom Norge inn i en god periode. Håndballgutta fikk satt et par gode angrep og scoret på åpent mål. Dermed reduserte de den serbiske ledelsen til kun ett mål på stillingen 19-20.

Etter tolv minutter erobret Norge ballen forsvar, og Sander Sagosen tok løpefart fra benken og utlignet til 22-22. Like før halvspilt omgang fikk Bergerud sin andre redning og Alexander Blonz sin første scoring, som for første gang sørget for norsk ledelse. Det var også Blonz som sendte Håndballgutta foran 24-22 på en fin kontring.

Det snudde for de norske gutta i andre omgang. Magnus Gullerud stod med fire scoringer i kampen mot Serbia. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Med under ti minutter igjen av kampen hadde de norske gutta snudd kampen og ledet 28-24. Serbia kom ikke lenger til gode målsjanser, for både det norske forsvaret og Bergerud stengte igjen. Serberne hadde scoret på over seks minutter da Norge økte til en femmålsledelse.

Serbia kom seg tre mål bak med bare ett minutt igjen, men det var lite som kunne stoppe det norske laget, så det stoppet der. De norske gutta snudde kampen i andre omgang og vant første kamp i hovedrunden 31-28 over Serbia.

Etter kampen hadde landslagstrener, Jonas Wille, dette å si til TV3 og Viaplay om kampen:

– Serberne har en del gode spillere, og det tar litt tid å sette en håndballkamp. Så brenner vi i tillegg noen sjanser og mangler intensiteten defensivt, det er noe vi må forbedre, sier Wille.

En av Norges to toppscorere var ganske fornøyd med den tøffe kampen mot Serbia.

– Det er fysisk tøft, men vi er gode til å slippe ballen og ikke lage så mye frikast. Her møtte vi enda mer fysikk, men vi klarer å spille bredt. Vi gjør en god taktisk kamp, men vi ligger bak fordi vi brenner for mye i første omgang, sier Sander Sagosen.

Norge står nå med seks poeng i hovedrunden og har tatt første steget mot kvartfinalene i VM. Håndballgutta skal ut i aksjon igjen lørdag 21. januar klokken 18:00, hvor de møter Qatar i den andre kampen i hovedrunden.