Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bratislava, Slovakia 20220121. Norges Petter Øverby under håndballkampen mellom Tyskland og Norge på Ondrej Nepela Arena i Bratislava under EM 2022 i Slovakia og Ungarn.
Foto: Annika Byrde / NT

Øverbys nye hverdag i THW Kiel

Petter Øverby har i flere år hatt en viktig rolle for Håndballgutta. Nå tar han ansvar i den tyske storklubben.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Øverby byttet klubb til THW Kiel foran denne sesongen. Storklubben har vunnet det som er av trofeer og har lang historie som et av de beste lagene i Tyskland. Det fikk Petter kjenne på da han ble en del av «zebraene».

- Det er naturligvis en liten drøm å få spille for en så stor klubb, en klubb jeg har fulgt med på de siste tiårene, og en klubb som har spilt i Champions League og Final4 mange ganger. Det er stort å være i treningsanlegget og se at det står skrevet på veggene alle de årene de har vunnet pokaler og trofeer, sier han, og fortsetter:

- Kiel har en særstilling i tysk håndball. Du merker det ikke så godt i Norge, men så fort du blir en Kiel-spiller, er du en del av noe større. På bortekampene våre er det alltid mange lokale fans med Kiel-trøyer som ønsker autografer, forteller han.

Det har gått slag i slag for Petter siden han ble en del av laget i høst. 34 kamper på et halvt år, mye spilletid og ukentlige tøffe matcher i Champions League og Bundesliga er stikkord for første halvdel av sesongen. Petter oppsummerer det som en utrolig morsom opplevelse.  

- Vi har rundt 10 000 tilskuere på hver hjemmekamp, og det gjør det verdt å kjempe litt ekstra på trening. Du får noen «vondter» her og der som håndballspiller, men opplevelsen på kampdag gir et adrenalin som man ønsker å komme tilbake til, sier han.

Når Norge spiller sin første kamp i VM fredag, er det starten på Petters syvende mesterskap med Håndballgutta.

- Det blir intensivt, vi har ingen hvileskjær slik jeg ser det. Det er mange ulike land som er med i VM, men vi har fått en gruppe som er relativt tøff og må være på fra start, sier han.

Norge spiller sin første VM-kamp fredag 13. januar kl. 20.30 mot Nord-Makedonia. Kampen sendes på TV3 og Viaplay.

Les mer om VM
Les mer om Håndballgutta