Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sherin Obaidli
Sherin Obaidli jubler for Molde.
Foto: Jon Forberg

Omskolering ga Sherin telepati med lillesøsteren

To Obaidli-søstre er fortsatt igjen i Molde. Det kan gi klubben historiens første seriemedalje.

Det kunne fort blitt kniving om bakspillerplassen mellom Sherin og Mona Obaidli. Det inntil Sherin flyttet til Sola for en treårsperiode. Mange skader gjorde at Sola ønsket å omskolere henne fra midtback til linjespiller. Der ble hun også etter tilbakekomsten til Molde HK Elite. Nå hagler det med innspill fra lillesøster Mona til storesøster Sherin.

- Jeg er veldig fornøyd med innspillene fra Mona. Hun finner meg omtrent i blinde, forteller 30-åringen, som innehar niendeplassen på toppscorerlisten med 50 fulltreffere. Suverent på toppen befinner Mona seg med 80 scoringer. Det betyr at søstrene har scoret 130 av Moldes 325 mål.

Når i tillegg Thale Rushfeldt Deila også står med 50 mål, forteller det mye om hvor Moldes slagkraft befinner seg - i tillegg til at keeper Ine Karlsen Stangvik står stødig. Disse kvalitetene har gitt en foreløpig fjerdeplass på tabellen. Men noen kamputfall irriterer kaptein Sherin.

- Jeg vil kalle resultatene så langt absolutt godkjent, men vi har tapt noen kamper vi burde ha vunnet. Men det virker som om mange andre lag kan si det samme. Alle bak Vipers har gått på noen smeller.

Søstrene Obaidli
Foto: Privat

Søstrene Obaidli da Molde var på besøk hos Storhamar. Fra venstre Mona, Anniken og Sherin. Foto: privat.

- Trener Tor Odvar Moen sa etter tapet mot Vipers før jul at dere ble for "softe" i forsvar. Et gjennomgående problem?

- Det er nok der vi har mest å gå på for å ta det neste steget. Derfor har vi jobbet mye med det i pausen vi har hatt.

Om det har gitt resultater får vi kanskje se i Dortmund søndag? Der venter kamp i Europaligaen, der også Besançon og Moens gamle klubb Siofok blir motstandere.

- E-cup er nytt for mange, mens noen har vært borti det før. Det blir tøffe kamper mot gode lag, og det blir spennende å få kjenne på nivået og få utenlandserfaring, sier Sherin, som gjerne tar mer utenlandserfaring når kontrakten med Molde utløper etter neste sesong.

- Å få spille utenlands er vel en drøm for alle - innerst inne i alle fall - selv om ikke alle vil innrømme det. Vi får se hva som skjer. Jeg har vært i grei form de siste årene og fått være skadefri. Det er det viktigste.

Noe av det viktigste denne sesongen er å prøve å ta enda et steg mot norgestoppen etter fjorårets fjerdeplass.

- Vi vil prøve å ta den historiske medaljen i år. Det er en tøft ambisjon å sette seg når vi ikke har vært oppi der tidligere, men det er artig med hårete mål, sier Sherin, som også har mål utenfor banen. Ett av dem er å fullføre en bachelor i Sports Management til sommeren.

- Dere har fordel av hjemmebane etter jul mot de antatt hardeste motstanderne, Storhamar (der mellomste søster Anniken spiller), Sola og Larvik?

- Det passer oss veldig fint!

Det samme synes nok trener Moen som med sin uerfarne gjeng må høste av tidligere egenerfaring når programmet fremover blir serie og E-cup, onsdag-helg-onsdag-helg-onsdag helg for en spillergruppe som ikke er vant til det kjøret.

Kan det likevel være klart for et nytt Molde-eventyr i lagidrett?

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.