Pocket Valley

Norges keeper Torbjørn Sittrup Bergerud under VM-kampen i håndball for herrer mellom Tyskland og Norge i Spodek Arena i Katowice, Polen.
Torbjørn Bergerud ble fortjent kåret til banens beste spiller etter å ha reddet 55 prosent av de tyske skuddene i andreomgang.

Møter Spania i kvartfinalen

Håndballgutta vant 28-26 mot Tyskland, og vant dermed gruppen sin i hovedrunden.

Etter fem strake seiere så langt i VM, var det duket for gruppefinale mot Tyskland. Lagene stod med like mange poeng, og det var dermed vinneren av kveldens kamp som gikk seirende ut av hovedrunden.

Håndballgutta startet kampen godt, og spilte fri Kristian Bjørnsen på kant. Tyskland kjørte etter med like høy fart, og satte kampens andre mål. Det var likevel Norge som fikk den beste starten på kampen, og ledet 4-1 etter fire minutter spilt. Det var god flyt i angrepsspillet, men bakover i banen slet de noe med å stoppe det tyske angrepsspillet. Heldigvis stod det en meget god målvakt i Kristian Sæverås som kunne notere seg for flere fine redninger. Tyskerne reduserte ledelsen noe, men likevel var det Håndballgutta som hadde overtaket. Halvveis i omgangen stod stillingen 11-9 til de rødkledde.

Det skulle ta nærmere fem minutter fra det 9. til det neste målet for tyskerne. Norge stod godt i forsvar denne perioden, men skulle så slite med å stoppe Tyskland, og spesielt bakspilleren Juri Knorr. Han plaget de norske gutta, og bidro til at de var nære å hente inn ledelsen. Fremover i banen så det dog enkelt ut for Håndballgutta som, til tross for store rulleringer i laget, beholdt ledelsen i lang tid. Åtte minutter før slutt stod stillingen 15-12 til Norge.

De siste minuttene skulle også den tyske målvakten, Andreas Wulff, markere seg. Med flere fine redninger, samt et par tekniske feil fra Håndballgutta, kunne Tyskland utligne til 16-16 med tre minutter igjen på klokka. De norske gutta kjempet seg til to scoringer før pausesignalet gikk, og lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 18-16 i norsk favør.

Norges Gøran Søgard Johannessen under VM-kampen i håndball for herrer mellom Tyskland og Norge i Spodek Arena i Katowice, Polen.

Gøran Johannessen leverte nok en solid kamp, og ble Norges toppscorer med fem mål. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Etter hvilen spilte lagene jevnt, og det mye takket være målvaktene. Torbjørn Bergerud kom inn og leverte en utrolig god start, og bidro til at Norge beholdt ledelsen de første fem minuttene. På den andre siden av banehalvdelen fortsatte også den tyske målvakten å storspille. Den første perioden av omgangen var altså dominert av vakkert målvaktspill i begge ender av banen.

Ti minutter ut i omgangen stod stillingen 19-20 til Håndballgutta, men like etter utlignet Tyskland. Det var en noe mer trøblete periode som ventet de norske gutta hvor de slet med å komme til gode avslutninger fremover i banen. Bergerud fortsatte dog storspillet, og bidro til at de norske gutta vant tilbake ledelsen da det stod ti minutter igjen.

Det var jevne sluttminutter i kampen, og det var svært høy tenning på banen. Det stod 24-24 med åtte minutter igjen. Tross vekslende prestasjoner fremover i banen, kan vi ikke rose Bergerud nok, som til slutt hadde reddet 55 prosent av alle de tyske skuddene i andreomgang. De siste seks minuttene vant Håndballgutta 5-1, og gikk dermed seirende av banen med stillingen 28-26. Dermed er det Spania som venter i kvartfinalen.

Torbjørn Bergerud var med all grunn fornøyd etter kampslutt, og sa følgende til Viaplay:

– Det var fryktelig gøy, og en artig kamp. Vi står bra bakover stort sett hele kampen, selv om vi slapp inn litt mange mål i begynnelsen. Men 26 mål bakover mot Tyskland er bra.

Han fortalte videre at de har en god følelse inn mot kvartfinalen.

– Vi er ubeseiret til nå, og det skal vi være etter Spania-kampen også. Spania er et bra lag, og det er en tøff motstander. De spiller litt annereldes enn vi er vant med, men vi slo dem sist vi møtte dem, så det har vi planer om å gjenta i år, fortalte han.

Kvartfinalen spilles på onsdag (25.01) kl. 18.00, og den kan ses på Viaplay og TV3.