Mona Obaidli Molde

Minus, minus, pluss i e-cupene

Hele tre kvinnelag var i aksjon i European League søndag. Det endte med to tap, men Sola lyste.

BV Borussia Dortmund 09 – Molde Elite

Først ute søndag var Molde, som møtte tyske BV Borussia 09 Dortmund på bortebane. Lagene fulgte hverandre tett store deler av den første omgangen. Like før pausen dro hjemmelaget ifra, og ledet 19-15 før hvilen.

I den andre omgangen lugget det ordentlig for «håndballjentan», som lå under med både seks og syv mål. Da pessimistene blant oss kunne tro at alt håp var ute, startet moldenserne imidlertid en imponerende snuoperasjon og opphenting, som resulterte i 32-31 ledelse tre minutter før spilleslutt. Da Molde likevel tapte kampen, og det med ett fattig mål, som i tillegg ble scoret i kampens definitivt siste sekund, føltes det virkelig som om det glapp rett foran øynene på en, for enhver pessimist hadde for lengst blitt optimist.

BV Borussia 09 Dortmund - Molde 33-32 (19-15)

Motherson Mosonmagyarivari - Fana

Fana debuterte i gruppespillet i European Legaue søndag. På motsatt banehalvdel var ungarske Motherson. Hjemmelaget var storfavoritter før kampstart, og beviste raskt at de var tryggere i posisjonen enn jentene fra Bergen. Likevel klarta Fana å bite seg fast. Til pause var Motherson foran 18-16.

I den andre omgangen kom Fana aldri nærmere enn to bak. Det ble tøft for bortelaget, som rotet det litt til for seg selv i løpet av de siste tretti. Motherson vant oppgjøret 35-29. Men: debuten er gjort unna - og mulighetene for en bedre returkamp er definitivt til stede.

Motherson Mosonmagyarivari - Fana 35-29 (18-16)
UFM Aréna, Mosonmagyaróvár, Ungarn

Toppcorer Motherson Mosonmagyarivari
Zsófia Stranigg med 7 mål

Toppscorer Fana
Aurora Kjellevold Hatle med 7 mål

Sola - HC Podravka Vegeta

Sent søndag kveld var det plutselig sol i sikte. Sola tok imot kroatiske HC Podravka Vegeta på hjemmebane i Stavanger. Sola utnyttet hjemmepublikumets energi og heiarop til det fulle, og viste også raskt hvor skapet skulle stå. En ledelse på ett og to mål økte jevnt og trutt til det før pausen viste 23-14 favør Sola.

I den andre omgangen omgangen handlet det mer om å holde konsentrasjonen og tempoet oppe, en oppgave Steffen Stegaviks stall maktet med glans. Kroatene fikk kampens to siste mål, men selv om de dermed fikk pyntet noe på sluttresultatet, var det en sterk prestasjon av rogalendingene.

Sola - HC Podravka Vegeta 35-29 (23-14)