Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hamar  20170107.
Håndballjentene, her representert ved trener Thorir Hergeirsson, vinner prisen "Årets lag" under Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
Foto: Jon Olav Nesvold

Thorir og Marit hedret på Idrettsgallaen

Thorir Hergeirsson ble Årets trener på Idrettsgallaen, mens Marit Breivik fikk hedersprisen.

Norsk håndball var nominert i seks kategorier på Idrettsgallaen, men det var de to siste trenerne for Håndballjentene som ble hedret denne kvelden. Landslagssjef Thorir Hergeirsson ble kåret til årets trener.

– Dette var stort for meg, ekstremt stort, sa Thorir Hergeirsson da han mottok utmerkelsen som årets trener på Idrettsgallaen på Hamar lørdag kveld.

Han sa at alle de sterke og dyktige trenerne i norsk idrett for tiden, med enormt stor kunnskap og kapasitet, var en stor inspirasjon for ham og spillerne.

– Dette er en pris til kontinuitet, teamarbeid, involvering og medansvar, fastslo Hergeirsson.

På de to siste punktene trakk han frem spillerne, som er trenerteamets største motivator og inspirasjonskilde – men som også pusher trenerne til å bli litt bedre.

Han takket ledelsen i norsk håndball, teamet rundt seg og ikke minst kona Kirsten Gaard og familien, som tillater at han er på jobbreise halve året hvert år, noe han har vært i snart 30 år.

Marit Breivik fikk hedersprisen

I juryens begrunnelse sto det blant annet at hedersprisen gikk til en rollemodell som har satt dype spor i norsk idrett gjennom mer enn fire tiår. Hun er kjent for sin raushet, toleranse og evne til å se menneskene rundt seg. Hun er høyt respektert for egen innsats på banen, men også som trener i breddeidrett og på høyeste internasjonale nivå.

Hennes lederstil var preget av medansvar og involvering. Marit Breivik spilte 139 landskamper (286 mål), men vant folkets hjerter som trener for Håndballjentene. Hun ledet dem til det første gullet i EM, VM og OL – til sammen 6 gull av totalt 13 internasjonale medaljer.

Prisen ble delt ut av idrettspresident Berit Kjøll og statsminister Jonas Gahr Støre.

– Nå er jeg mer skjelven enn i en VM- og OL-finale, innledet Breivik, som synes det var kjempestas å motta utmerkelsen. Hun fortalte om sin karriere i takketalen, og takket håndballforbundet for at hun fikk sjansen som landslagssjef – det var ikke gitt den gang.

Hun takket Olympiatoppen, som både var viktig for spillerne og at de ønsket hennes kompetanse i det videre arbeidet.

– Det har gitt meg veldig mye. Tusen takk til alle som har vært sammen med meg og oss gjennom et langt idrettsliv og toppidrettsliv. Jeg har en god familie og noen nydelige bonusbarnebarn etter Niels Hertzberg, som jeg mistet så brått. De har vært superviktig for meg, avsluttet hun takketalen.

Hamar 20230107. 
Statsminister Jonas Gahr Støre, Marit Breivik, vinneren av Idrettsgallaens hederspris, og Berit Kjøll under Idrettsgallaen 2023 i Hamar OL-amfi (CC Amfi) lørdag 7. januar.
Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Jonas Gahr Støre, Marit Breivik og Berit Kjøll. Foto: Rodrigo Freitas / NTB.
Foto: Rodrigo Freitas
Marit og Thorir med sine priser
 
Foto: Jan-Ivar Lorentzen

Thorir Hergeirsson og Marit Brevik med sine priser. Foto: Jan-Ivar Lorentzen.

Hamar 20230107. 
Kirsten Gaard og Thorir Hergeirsson på rød løper under Idrettsgallaen 2023 i Hamar OL - amfi
Foto: Christoffer Andersen / NTB
Thorir Hergeirsson kom sammen med kona Kirsten Gaard. Foto: Rodrigo Freitas / NTB.
Foto: Christoffer Andersen

2023 Breivik Larsen Hergeirsson Idrettsgallaen.jpg
Trenerbordet, med blant annet Marit Breivik, Tonje Larsen og Thorir Hergeirsson.