Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LM02 lagbilde. Bak f.v. Tord Lea Knutsen, Håkon Halvorsen, Fredrik Tønne, Fredrik Ruud, Eirik Elnan Garnvik, Jørgen Laug, Aksel Hald. Midten f.v. Linus Högdahl, Johannes Gurrich, Jakob Lorentzen, Kristian Gyberg, Thomas Stenersen, Sondre Solheim, Filiph Tilge, Aleksander Høiness. Foran f.v. Ebbe Stankiewicz, Erlend Johnsen, Hans Gran, Sivert Tryggestad, Matias Haug, Even Haugli.
Lagbilde fra 2022.
Foto: Svein André Svendsen

Juniorgutta kjemper om VM-plass

LM02 reiser til Italia for å spille kvalifisering til VM 2023. Trenerteamet har tro på norsk VM-plass.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi må ta en kamp av gangen, være fokuserte og gjennomføre det vi har forberedt oss på de to siste samlingene. Vi har et godt lag med gode spillere og spillertyper med spisskompetanse. I tillegg fungerer gruppa svært godt sammen og det er god energi innad i laget og rundt, så vi er optimistiske, sier trenerduoen Dag Vidar Jonassen og Zarko Pejovic.

Norge møter Tsjekkia og Polen i helgens kvalifisering. Det beste av de tre lagene er sikret en plass i mesterskapet som spilles i sommer.

- Tsjekkia vant Europa Championship nivå B i fjor. På den måten får de nå mulighet til å spille kvalifisering i Italia. Det er et lag vi ikke kjenner så godt, men vi vet nok om forsvarsformasjonen deres, spillestil i angrep og om nøkkelspillere.

- Polen er vi bedre kjent med. Vi vurderer dem som den største konkurrenten i gruppen. Vi har fulgt dem fra det øyeblikket vi visste at vi var i samme gruppe, og vi er kjent med kvalitetene de har, men også svakheter som vi kan utnytte. Polen vant over oss i EM i Portugal i sommer, men vi kommer til å stille opp i et helt annet lys nå, sier trenerne.

Siden mesterskapet i august, har Juniorgutta vært samlet to ganger. Først spilte de en turnering i Ungarn i oktober, før de var samlet et par dager i romjula. Disse samlingene har laget brukt godt.

- Vi startet med forberedelsene til kvalifiseringen allerede på samling i Ungarn. Etter en evaluering av hva som fungerte godt og hva som kan forbedres, var samling i Skien i romjula en fortsettelse av den jobben.

I Skien jobbet laget spesifikt med å definere angrepsspillet sitt mot ulike forsvarsvarianter og å bli tryggere på egne forsvarsprinsipper.

- Det var mye fokus på lagtaktikk 6 mot 6. Samtidig var det en del mental trening med vår mentalressurs Sonny Lodin. Målvaktene har jobbet godt med Sindre Walstad og vist høyt nivå.

I tiden mellom samlingene har trenerne hatt god dialog med spillerne. Spillergruppa har fått video av detaljer som skal jobbes med, i tillegg til at laget hadde et Teams-møte i forkant av samlingen.

- Med andre ord var spillerne godt forberedte til samling. For å optimalisere formen til spillerne før og etter samlingen i Skien og før avreise til Italia, har fysisk trener Håkon Halvorsen og fysioterapeut Eirik Garnvik utarbeidet en periodeplan. Alt i alt kan vi si at vi har optimale forhold inn mot kvalifiseringen, sier trenerne. 

Slik spilles kvalifiseringskampene:

Lørdag 07.01 kl. 15.00 Norge - Tsjekkia
Søndag 08.01 kl. 15.00 Polen - Norge

Les mer om LM02
Les mer om VM-kvalifiseringen