Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jubler
Jonas WIlle jubler på Norges benk.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jonas Wille: - Det ga oss selvtillit

Håndballgutta tar med seg fire poeng og ny selvtillit inn i hovedrunden etter seieren over Nederland.

Få timer etter ettmålsseieren over Nederland i en uhorvelig spennende kamp, var landslagssjef Jonas Wille i gang med å analysere Norges neste motstander: Serbia. Han mener det jevne oppgjøret mot Nederland ga de norske gutta selvtillit.

- Kampen mot Nederland var min første opplevelse som hovedtrener der vi blir ordentlig testet. Erfaringsmessig tror jeg det er bra å få en kamp der vi kjenner at vi kan løse sånne situasjoner. Det ble veldig vanskelig i starten av kampen, men det gir oss selvtillit at vi etter hvert evnet å tilpasse oss både i forsvar og angrep. Det gir mer enn å vinne kampen med syv mål, sier landslagssjefen, som er godt fornøyd med å ta med seg fire poeng inn i hovedrunden.

- Det er det viktigste. Samtidig er vi glade for at vi har fått brukt mye av stallen. Vi har fått i gang alle de forventede toppspillerne våre og har en bra bredde.

Ny landslagssjef for LMS
Foto: NTB

Jonas Wille er i full gang med å analysere Håndballguttas kommende motstandere. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB.

Norge går inn i hovedrunden med full pott. Der venter tøff motstand i form av Serbia, Qatar og Tyskland.

- Det er tre åpne oppgjør og et jevnt høyt nivå. Serbia er veldig gode og et undervurdert lag etter min mening. De har flere verdensstjerner som kanskje ikke er så kjente for folk, men som er veldig gode håndballspillere. Alle vet hvor dyktige Tyskland er. De har mange spillere fra Bundesliga, og er et lag som med god flyt kan vinne hele mesterskapet. Qatar er det litt vanskelig å vite hvor man har, men de har spilt jevne kamper hittil. Det blir en spennende og åpen hovedrunde, slår Jonas fast.

Selv om nivået på motstanderne øker et par hakk i hovedrunden, skal Håndballgutta fortsette å forberede seg på samme måte.

- Vi skal ikke gjøre noe annerledes, det blir akkurat samme oppskrift. På dager mellome kampene er det styrketrening for de som har spilt kamp, og håndballtrening for de som ikke har spilt. Så har vi et videomøte, det er standard. Vi skal ikke gjøre noe annerledes, men heller bli vant til å være rasjonelle rundt hva vi skal gjøre mot de ulike motstanderne. Vi skal ikke tenke på hvor gode lagene er – vi skal være konkrete og rasjonelle på hva som skal til for å slå dem.

Les mer om Håndballgutta i VM