Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trener
Tom-Eirik Skarpsno er inne i sin andre periode som Haslum-trener.
Foto: Haslum HK

Haslum skal slutte å "kåle" til de siste ti

Det gikk ikke så verst for Haslum-gutta i første del av serien. Men bare i ca. 50 minutter.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så sent som i 2019 var Haslum i NM-finalen. Denne sesongen ligger laget helt sist i REMA 1000-ligaen, etter at de første 14 kamper bare ga én seier. Trener Tom-Eirik Skarpsno har en plan for å endre trenden.

- Vi skal slutte å "kåle" det til de siste ti minuttene. Vi leverte en del gode prestasjoner og var lenge jevne med lag som Halden og Runar. Mot Sandnes ledet vi med seks-syv mål før vi som nevnt "kålet" det til. Kanskje frykten for å tape var større enn evnen til å vinne, men sånn er det ofte når du har et ungt lag.

- Ikke noe uflaks å skylde på?

- Nei, vi har fått som fortjent. Vi har levert for ujevnt. Men klarer vi å vippe noen av de jevne kampene i vår favør, kommer selvtilliten.

Forutsetningen for at Skarpsno skal aktualisere ordtaket "når enden er god, er allting godt" er absolutt til stede etter VM-pausen.

- Oppholdet har vi først og fremst brukt til å lappe sammen folk. Vi fikk en del skader mot slutten av fjoråret og ble veldig tynne. Nå er Felix Lunde tilbake etter å ha vært ute med korsbåndskade halvannet år. I tillegg har vi fått hjem Håvard Johannesen etter jobbopphold i Sveits. Han var sentral i midtforsvaret før han dro. Og så er Vegard Sørlie Tennfjord og Anders Teige Bø tilbake i full trening etter å ha slitt med skader.

- Og Stig-Tore Moen Nilsen er kommet fra Elverum?

- Ja, han er en klassespiller når han er "ship shape". Vi håper å ha ham på banen utpå våren.

- VM-pause har vel også betydd treningskamper?

- Ja, vi har spilt mot Bækkelaget og ROS - og tapt begge med et par mål. Mot Bækkelaget var vi ganske bra, men ikke mot ROS. Det må sies at vi var nokså tynne.

- NHFs serieendring i midten av desember, som gjør at ingen rykker direkte ned, hadde du vel ikke noe i mot?

- Det var timing i verdensklasse! ler Skarpsno, som likevel ikke vil innkassere REMA 1000-plass også neste sesong. (Da er VM-spiller Sander Øverjordet tilbake i gamleklubben.)

- Du kan aldri være sikker i idrett, men vi skal være så gode at vi slipper kvalik. Og må vi ut i det, skal vi spille tre kamper mot lag nummer tre i 1. divisjon. Det blir selvfølgelig et press, men greier vi ikke å vinne de kampene fortjener vi ikke å spille i REMA 1000-ligaen. Da kan vi bare takke oss selv, sier Skarpsno, som har hatt kalenderen fremme.

- Vi spiller siste seriekamp 2. april, og kvaliken går rundt midten av mai, så det blir en ny greie for det laget som havner der. Ellers må jeg legge til at jeg allerede i 2012 - da vi var det beste laget i Norge - foreslo en liga med 14 lag. Det gir flere eliteseriemiljøer i Norge.

- Haslum har slitt med økonomien. Får vi noen gang se klubben tilbake i toppen av norsk håndball?

- Målet er å utvikle både sport og klubbdrift slik at vi kan kjempe mot de beste i Norge - i alle fall være topp fem. Jeg må si jeg er "lei av" å produsere spillere som havner i litt bedre klubber i Norge. Nå har vi mange store talenter som vi kommer til å få se med flagget på brystet. Jeg bare håper de blir i klubben så vi kan utvikle dem. Som 17-18-19-åring blir du ikke eliteseriespiller over natta.

Med skadde spillere tilbake og forsterkninger blir det neppe "natta" for Haslum heller.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.