Anniken Obaidli ble kampens store spiller med 13 nettkjenninger.

Femmålsseier for Storhamar

Storhamar-jentene hadde god kontroll mot tyrkiske Kastamonu i kampen som endte 33-28.

I den ellevte runden av Champions League møtte Storhamar det tyrkiske laget Kastamonu for kamp. Sistnevnte lå hakk i hæl bak Storhamar på tabellen, kun ett poeng bak, før dagens kamp. Det var dessuten en viktig kamp for det norske laget, som kunne sikre seg avansement med seier. Sist gang lagene møttes, endte det 31-29 til Storhamar etter en spennende og jevn kamp. Like spennende ble det ikke denne gangen.

Det var Storhamar som fikk best start på kampen. Med godt forsvarsspill og påfølgende god fart i ankomsten, scoret Maja Jakobsen og Anniken Obaidli de to første målene i kampen. Det hakket for Kastamonu fremover i banen, og de klarte ikke å komme til gode nok sjanser mot de gulkleddes forsvar. Den høye farten skulle øke ledelsen til Storhamar ytterligere, og etter fire minutter stod stillingen 4-0. Hjemmelaget tok dermed kampens første timeout.

Målvakt Eli Marie Raasok stod godt, og det skulle ta drøye seks minutter før Kastamonu fikk sin første scoring, og ytterligere fem minutter før den andre nettkjenningen. Etter elleve minutter spilt stod stillingen 7-2 til Storhamar. På andre siden av banehalvdelen stod også en god målvakt, som bidro til at lagene spilte jevnt den neste perioden. Halvveis i omgangen stod stillingen 10-5.

Kastamonu la seg ut til et utgruppert forsvar, men det løste Storgamar godt. De økte ledelsen, og med ni minutter igjen stod stillingen 14-7. Syvmålsledelsen beholdt de til det var to minutter igjen av omgangen. Storhamar fikk en utvisning, og i undertallet gjorde de et par tekniske feil som førte til at hjemmelaget reduserte både en, to og tre ganger. Lagene gikk til pause på 13-17 i favør Storhamar.

Eli Marie Raasok

Eli Marie Raasok dominerte bakerst i mål i førsteomgang, og kunne notere seg for en redningsprosent på 44.

Raasok fortsatte storspillet, og åpnet omgangen med redning. Det ga Storhamars Kristin Venn mulighet til å kontre, en ball hun satte sikkert i mål. Storhamar var best også i begynnelsen av denne omgangen, og spilte seg opp til en syvmålsledelse på 14-21 syv minutter ut i omgangen. Kastamonu tok en timeout og prøvde seg i 7 mot 6 den neste perioden. Men de rotet bort ballen gang på gang, og etter flere scoringer i åpent mål, økte Storhamar til timålsledelse før det var spilt ti minutter.

De gulkledde fortsatte storspillet og beholdt timålsledelsen til omgangen var halvspilt. Men i den neste perioden skulle Storhamar slite med å få ballen i mål. Kastamonus målvakt stod godt, og bidro til stadige reduseringer. Det var det tyrkiske laget som var best disse minuttene, og med ti minutter igjen stod stillingen 22-28.

Kastamonus målvakt fortsatte å plage Storhamar-jentene, og det ble en målfattig periode for de gulkledde, med syv minutter uten scoring. Ledelsen beholdt de likevel, og lot aldri det tyrkiske laget komme nærmere enn fem mål. Med fem minutter igjen ledet Storhamar 31-25. Med fine prestasjoner med Anniken Obaidli i spissen, kunne de gulkledde kontrollere inn til seier. Kampen endte 33-28, og med det er avansementet så å si sikret for Storhamar-jentene.

Storhamar spiller sin neste kamp i Champions League søndag 22. januar. Da møter de Team Esbjerg på hjemmebane. Kampen spilles kl. 16.00.