Aurora Hatle
Aurora Hatle ble toppscorer for Fana mot Nantes. Her fra en tidligere kamp.

Seier til Fana, tap for Molde

Herlig seier for Fana, men tap for Molde ble resultatet i lørdagens kamper i EHF European League kvinner.

Tor Odvar Moen løftet Siófok opp i toppen av Europas nest gjeveste turnering etter han kom dit i 2018. Lørdag var han tilbake med Molde for å bryne seg på laget han tok bronse med i serien og vant EHF Cup med på første forsøk i 2019 – klubbens største suksess.

Det startet jevnt i ettermiddagens kamp i Siófok. Molde hang godt med, særlig i åpningsminuttene, der Mona Obaidli sendte Molde foran ved to anledninger. Hjemmelaget fikk en luke på fire mål (10-6) nesten halvveis i 1. omgang, men etter en god periode var Molde likt igjen på 11-11 et par minutter før sidebytte.

Mona Obaidli klatret til topps på toppscorerlista i turneringen da kampen var ferdig.

Elise Skinnehaugen reduserte til 15-14 tidlig i 2. omgang, før ungarerne satte fem på rad og fikk en kampavgjørende luke ned til Molde. Avstanden økte og stoppet til slutt på åtte mål, 30-22.

Seier til Fana

På kvelden var det Fanas tur, med besøk av franske Nantes med norske Mari Finstad Bergum på laget.

De franske neptunene scoret de tre første målene i oppgjøret, men ganske snart var hjemmelaget helt oppe i ryggen på Nantes. Til 9-10 fulgte lagene hverandre, men så fikk gjestene igjen en ledelse inn mot pause.

Det var i 2. omgang publikum virkelig skulle få spenningen i Fana Arena denne lørdags kvelden. Fra 13-17 halvveis tok det rundt sju minutter før lagene var helt likt på 20-20. Så overtok Fana ledelsen ved Sara Berg. Nantes utliknet, men i minuttene som fulgte kom hjemmelaget flere ganger to mål foran, og også 26-23 ved Celine Solstad.

Spenningen holdt seg nesten helt til siste sekund, men det var Fana som var aller best da det gjaldt som mest. Marit Bøyum sørget for 30-27 mot mesterne fra 2021. Det holdt til seier for bergenserne. Da var det ikke så viktig at Nantes avsluttet med kampens siste nettkjenning.