Storhamar måtte se seg slått av et sterkt Esbjerg i søndagens kamp.

Esbjerg ble for sterke for Storhamar

Esbjerg imponerte i søndagens oppgjør og beseiret Storhamar med ni mål i Champions League.

Storhamar hadde en tøff oppgave foran seg da de tok imot Esbjerg i søndagens Champions League-kamp. Sist lagene møttes endte det med timålsseier for det danske topplaget, og Storhamar hadde som mål å gjøre en bedre figur enn da lagene møttes i september i fjor. Laget fra Hamar holdt følge en stund i førsteomgang, men måtte se seg slått av det danske laget. Det hele endte 25-34.

Foran et entusiastisk hjemmepublikum satte Storhamar kampens to første mål før minuttet var gått i søndagens oppgjør. Nora Mørk stod for redusering og utligning for Esbjerg, dermed stod det 2-2 etter fire minutter spilt.

Ti minutter ut i omgangen hadde Esbjerg opparbeidet seg en tomålsledelse, og stillingstavla viste 3-5. Storhamar kom til brukbare sjanser i fremoverspillet sitt, men slet med å sette ballen i målet. Samtidig var Esbjerg hurtige i angrep med sine norske spillere i spissen.

Gultrøyene fikk opp tempoet i ankomstspillet og utnyttet sjansene sine godt de neste minuttene. Like etter omgangen var halvspilt var det ett mål som skilte lagene, på stillingen 7-8.

Storhamar spilte god håndball og holdt følge med danskene den neste tiden. Med snaut ti minutter igjen var Storhamar fortsatt målet bak, på stillingen 10-11. De neste par minuttene viste Esbjerg virkelig hva de er laget av. På få minutter hadde bortelaget opparbeidet seg en femmålsledelse. Med drøyt seks minutter igjen av omgangen, var stillingen blitt 10-15.

Storhamar satte en redusering, signert Guro Nestaker, men etter det stoppet det opp for hjemmelaget. Gultrøyene stod uten mål de siste seks minuttene av omgangen, og Esbjerg fortsatte å øke ledelsen sin før pausen. Da lagene gikk i garderoben var stillingen blitt 11-19.

Anniken Obaidli åpnet scoringskontoen etter sidebyttet. Storhamar hadde betydelig bedre flyt i angrepsspillet sitt etter hvilen, men maktet ikke å få tak på Esbjerg i forsvar. Dermed klarte ikke hjemmelaget å knappe ned Esbjergs ledelse i åpningsminuttene. Syv minutter ut i andreomgang var det fortsatt åtte mål som skilte lagene, og stillingen var 16-24.

Bortelagets målvakt storspilte den neste tiden og Storhamar ble nektet scoring på en rekke store sjanser. Like før omgangen var halvspilt satte Nora Mørk inn sin tredje scoring for kvelden, og sørget for tosifret ledelse for de danske gjestene.

Med en halv omgang igjen og timålsledelse, kunne Esbjerg kontrollere inn seieren uten særlig dramatikk. Få sekunder før slutt sørget Marthine Svendsberget for at Esbjergs seier ikke ble tosifret, og det hele endte 25-34 i Hamar.

Til tross for tap i kveldens kamp, kan Storhamar sikre seg avansement i Champions League allerede i neste kamp mot Lokomotiva Zagreb. Kampen spilles lørdag 4. februar kl. 16.00.