Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

DHK REMA 1000-ligaen
Gøran Sørheim i Drammen spiller sin siste sesong på toppnivå.
Foto: Roy Jonsen

DHK - igjen eksperter på å takle en VM-pause?

Drammen går inn i VM-pausen på sølvplass. Og kommer som vanlig tilbake like sterke etterpå?

- Jo da, vi har stort sett vært gode etter EM- og VM-pauser. Da får vi finjustert ting, og det har vi god tid til nå, sier DHK-kaptein Gøran Sørheim.

- Hva skal finjusteres?

- Det er noen småting både i forsvar og angrep. I angrep må vi få litt mer bredde og flyt. Der var vi litt for dårlige i de siste kampene.

Men Drammen har ikke vært dårligere enn at laget ligger på annenplass i REMA 1000-ligaen - etter ti seire, en uavgjort og tre tap. Mot ubeseirede Kolstad ble det tap med bare ett mål. Således er DHK laget som har vært nærmest å ta poeng fra de suverene trønderne.

- Har dere prestert litt over evne?

- Nei, jeg vet ikke det. På vårt beste er vi med i toppen. Det er en jevn liga, og alle kan slå alle, sier Sørheim, som i likhet med mange andre hadde forventet flere poeng til Elverum.

- Hva gjør dere i VM-pausen for å klare å beholde sølvplassen utover sesongen?

- Vi skal bare fortsette med det vi har gjort. Det vil si å fortsette det treningsarbeidet som har vært bra hele veien. Men det blir viktig at vi holder oss skadefrie. Det er nok nøkkelen til suksess. Vi har ikke den bredeste troppen. (DHK signerte tirsdag Nikolai Moe (20) - tidligere DHK-spiller som har vært to år i Fjellhammer, men playmalkeren kommer først neste sesong.)

Troppen ble ikke bredere da keeper André Bergsholm Kristensen og linjespiller og forsvarsklippe Espen Gommerud Våg begge forsvant til Porto.

- Vi har andre gode spillere i linjeposisjon, men det er litt andre typer. Det er ingen enkel oppgave å erstatte de to, og nå har vi bare én målvakt. Det jobbes med å skaffe en erstatter, men det er ikke bare bare å hente en målvakt som holder eliteserienivå. Samtidig skal det sies at Andreas (Björkman Myhr) har levert godt til nå.

- Når kommer Hermann Vildalen tilbake for fullt?

- Han har mye å si for angrepet, så vi får håpe at skulderen leges snart. Hittil har han spilt mest i forsvar. Et hvert lag ville jo savnet at årets spiller forrige sesong ikke er med for fullt, sier playmakeren om fjorårets toppscorer i REMA 1000-ligaen. Nå har Vildalen ni mål på seks kamper.

Selv er Sørheim inne i sin siste sesong. 32-åringen kjenner at "litt av alt" gjør at det er på tide å si takk for seg. Om en måned blir han pappa for andre gang. I tillegg trener han Konneruds lag i Lerøyserien og Glassverkets damer i 2. divisjon (samme spillertropp). Om ikke dette skulle være nok, er han timelærer på Drammen toppidrett og tar et nettstudie for å bli kvalifisert til fast lærerjobb.

Gøran Sørheim
Foto: Roy Johnsen

Gøran Sørheim er kaptein for Drammen. Foto: Roy Johnsen.

Men frem til serieslutt er det fullt fokus på DHK, og Sørheim skryter av den innsatsen Kristian Kjelling gjør - både som daglig leder og trener.

- Han gjør en kjempejobb både i treningshverdagen og på kamper. Er alltid godt forberedt og har en bakgrunn som få andre.

I disse dager drar Kjelling til Polen for å være ekspertkommentator for TV3 under VM, og assistenttrener Vegard Saua overtar treningene. Det er en situasjon DHK-spillerne er vant med og som ifølge veteranen fungerer utmerket. Sørheim - som selv fikk 53 landskamper i perioden 2012-2018 - skal følge VM på TV og har tro på gutta.

- Kvaliteten på de beste lagene er høy, men hvis Norge treffer med nivået har de alle muligheter med den troppen de har nå.

DHK skal vise sitt nivå i en turnering med Halden (arrangør), ØIF Arendal og Skövde i slutten av måneden og i en treningskamp mot Fjellhammer før serien starter igjen. Det gjør den mot Kristiansand (b) 5. februar og mot Bækkelaget (h) 12. februar.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.