Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022-Beachguttas-VM-lag.jpg
Lagbilde fra Beach-VM i 2022.
Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Beachgutta på 4. plass i klubblagsturnering

Beachgutta tar med seg flere positive opplevelser fra romjulsturneringen i Nederland.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Turneringen i beachhåndball fant sted i Aalsmeer i Nederland 26.-29. desember med lag fra Kroatia, Frankrike, Danmark, Tyskland og Nederland.

Det norske laget ankom Nederland sent 26. desember og rakk kun en kort håndballøkt tirsdag morgen før turneringen ble kastet i gang. Likevel endte første dag med to solide seire.

- Vi vant første kamp mot Gaeta 24-8 og 37-8, og deretter 26-14 og 28-14 mot Rijnstreek. Det var fint med enkel motstand første dag. Vi hadde blant annet med to nye spillere i Kjetil og Mounir som fikk mye spilletid og som kom godt inn i det, sier Beachguttas trener, Anders Holand Pettersen.

På dag 2 var motstanden hakket hvassere.

- Da møtte vi det som av mange var ansett som turneringens beste lag, 12 Monkeys Køln, til gruppefinale. Køln er et av de bedre klubblagene i Europa med flere tyske landslagsspillere på laget. Dette ble en jevn kamp. Vi vant første sett 23-20 og tapte andre sett 18-20. Det førte til shootout som vi tapte knepent med ett poeng.

Dermed var Norge klare for åttedelsfinale – en viktig kamp med stor betydning for resten av turneringen. Ved seier, ville de norske gutta spille om 1.-8. plass og møte gode motstandere. Ved tap, ville laget spille om 9.-16. plass.

- Kampen var mot arrangørlaget Hiekka Huaska. Vi vant første omgang komfortabelt med ti poeng, men i andre omgang hadde motstanderens målvakt en ordentlig god periode og vi slet med å få ballen i mål. Vi lå under store deler av omgangen, men en god sluttspurt førte til at vi til slutt vant kampen.

Kvartfinalen mot Beach da gang Muster, et godt tysk klubblag, ble en av Norges beste kamper i turneringen, og de norske gutta tok seg komfortabelt videre til semifinalen. Der møtte de igjen Beach da gang Muster – men denne gangen U21-laget deres.

- Store deler av laget spilte for Tyskland i sommerens U18-VM. Vi stod bra bakover, men hadde problemer fremover på banen i første omgang, noe som førte til at vi tapte omgangen 12-16. I andre omgang løsnet det fremover, og vi vant med fire poeng. Shootouten ble jevn, men vi tapte til slutt og måtte ut i bronsefinale.

Bronsefinalen bød på et gjensyn med 12 Monkeys. Norge vant første omgang etter å ha ledet hele veien. I andre omgang hadde Beachgutta muligheten til å avgjøre kampen, men tok skuddet litt for tidlig. Dermed rakk tyskerne å score to poeng før tiden rant ut. Igjen skulle kampen avgjøres på shootout, og tyskerne ble for sterke når det hele skulle avgjøres.

Dermed endte Norge på 4. plass i turneringen.

- Det var gledelig at de to nye spillerne fikk mye spilletid og klarte seg veldig fint. Kristoffer Henriksen spilte bare noen av kampene på grunn av en kjenning i ryggen, noe som førte til at mange nye spillere måtte ta et større ansvar enn vanlig. Det tror jeg kan komme oss til gode senere i sesongen, sier Pettersen.