Maja Jakobsen jubler etter scoring for Storhamar
Maja Jakobsen hadde en god kamp, og ble toppscorer med sine ni mål.

Syvmålstap mot Rapid Bucuresti

Tross en god førsteomgang, holdt det ikke til poeng for Storhamar-jentene i kveldens Champions League-kamp.

Storhamar har så langt i gruppespillet i Champions League vunnet to kamper, og lå på 6. plass i gruppa før kveldens kamp. Rapid Bucuresti lå på sin side på 4. plass, men med kun ett poeng opp til førsteplassen. Det var med andre ord en utfordrende oppgave som lå foran Storhamar-jentene i kveld.

Kampen startet i høyt tempo på begge sider av banehalvdelen. Storhamar kom til flere gode sjanser, men slet med å få ballen forbi Bucurestis målvakt. Etter tre minutter fikk dog Storhamar sitt første mål. Det er jevnt de første ti minuttene av kampen, og selv om stillingen stod 4-5 i favør Rapid Bucuresti, kunne det like gjerne vært Storhamar som var i ledelsen.

Halvveis i omgangen var det noen tekniske problemer i sekretariatet, og kampen stoppet opp i nærmere ti minutter. Det så ikke ut til å påvirke lagene noe særlig. Sofie Ege Grønlund stod godt og kunne notere seg for flere fine redninger. Kampen var stadig jevn, men Storhamar-jentene hadde et lite overtak. Da Maja Jakobsen satte sitt fjerde mål, var Storhamar i ledelsen på stillingen 10-9 ti minutter før pause.

Det ble dog en målfattig neste periode for Storhamar, og Bucuresti tok fort tilbake ledelsen. Uten målvakt i en undertallsperiode fikk bortelaget noen enkle mål, og da det var fire minutter igjen av omgangen, gikk de opp i en tremålsledelse. Ledelsen beholdt de helt til pause, og stillingen stod 15-17 da dommerne blåste av omgangen.

Det er Rapid Bucuresti som fikk beste start på andreomgangen. De økte ledelsen både en og to ganger, og etter fem minutter stod stillingen 17-21. Den neste perioden blir noe bedre, og Storhamar-jentene reduserer ledelsen til 20-21 før det hadde gått ti minutter av omgangen. Likevel slet de med å stoppe Bucuresti i forsvar, og da det i tillegg ble enkle feil fremover i banen, ga det nok en gang muligheter for bortelaget å øke ledelsen.

Halvveis i omgangen har Bucuresti økt ledelsen til 22-26, og da de scoret enda to mål begynte det å se litt mørkt ut for hjemmelaget. Sofie Ege Grønlund stod stadig godt, og reddet Storhamar fra å falle helt fra kampen. Det ble likevel vanskelig for Storhamar å følge med. De slet med å komme til de gode sjansene vi så dem komme til i førsteomgang. Kampen endte 29-36.

Håpet om avansement lever likevel fremdeles for Storhamar-jentene. De møter Györ i sin neste kamp i Champions League, og den spilles 7. januar.