Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022 Follo HK Damer.jpg
Follo HK Damer har kun avgitt to poeng hittil i sesongen.
Foto: Heidi Ringlund

Tett blant kvinnelagene, suveren leder for menn

Ett poeng skiller de tre beste kvinnelagene. Seks poeng skiller de to beste i herrenes 1. divisjon.

Med ett unntak er kampene ferdig før nyttår i 1. divisjon.

Utvidelsen til 14 lag i REMA 1000-ligaen medfører noen endringer også for 1. divisjon, som i likhet med toppdivisjonen skal bestå av 14 lag, like mange som denne sesongen. Dermed blir det litt endringer fra seriestart i opp- og nedrykk.

Etter sesongen skal to lag rykke direkte opp, mens nummer tre spiller kvalifisering mot det laget som havner nederst i REMA 1000-ligaen.

Det betyr også at antall lag som rykker ned endres fra fire til to, og fire lag rykker opp fra 2. divisjon (ett fra hver pulje). Det betyr at opprykks-spillet i 2. divisjon utgår.

Mens herreserien er nøyaktig halvveis, har ikke kvinnene kommet helt til halvmerket. I tillegg skal Charlottenlund og Fyllingen avslutte kalenderårets kamper noen dager før julaften.

Det er tett og jevnt i 1. divisjon kvinner, med tre lag som følger hverandre tett. Follo og Gjerpen har like mange poeng, og Oppsal følger poenget bak etter 12 kamper.

Follo HK Damer og Oppsal rykket ned etter forrige sesong, mens Gjerpen spilte kvalifisering for å rykke opp.

Oppsal toppet tabellen lenge, men tapte for Follo 11. desember og ble passert. Follo-damene har også en ettmålsseier over Gjerpen fra hjemmekampen i desember, som holder dem på tabelltopp når vi etter hvert går inn i det nye året omtrent halvspilt i divisjonen.

– Vi er veldig godt fornøyd så langt. Med et lag som har åtte nye spillere og ny trener har laget brukt sesongen innledningsvis til å bli trygge i rollene våre. Det har nok kostet oss et par poeng på veien, forteller den nye treneren Michael Rehnquist.

Han kan leve med poengtapet for Haslum Bærum, men skriver uavgjort mot Nordstrand på skuffelsens konto. Der var prestasjonen for dårlig, mener han.

– Ellers synes jeg vi har prestert som forventet, og i det siste har vi vært veldig gode. Vi ser konturene av at konseptet begynner å sitte. Spillerne blir stadig tryggere, sier han.

Han ser Gjerpen som det beste laget i divisjonen. Et bunnsolid lag, som han beskriver det.

– Det er laget å slå, skal vi være et av to lag som rykker direkte opp. De har en bredde og kvalitet på spillerne som gjør at jeg synes de virker mest solide av de tre lagene jeg tror vil knive om de to opprykksplassene. Oppsal har gjort et stort nummer ut av å selvutnevne seg som storfavoritt og med en satsing som skal gi medalje innen 2025. Det stempelet må de leve med, sier Rehnquist.

Haslum Bærum er nærmest tet-trioen, men det er en luke på seks poeng opp. Nederst ligger Charlottenlund og poengløse Larvik Turn.

Saken fortsetter under bildet.

2022 Viking TIF.jpg
Viking TIF.
Foto: Viking TIF

Bergenslaget Viking TIF topper tabellen i 1. divisjon menn ved årsskiftet, og står med 13 seirer på like mange forsøk.

Søndag ble de siste kampene i 2022 spilt, men allerede onsdag sikret bergenserne seg en solid luke i sin siste kamp i kalenderåret.

– Det blir deilig å reise hjem til mor og far til jul med 13 seire på 13 forsøk! Det setter jo en fin spiss på juleferien, sa Markus Buchardt (22) til Bergensavisen etter siste seriekamp.

– Vi snakker ikke om opprykk, men vi har satt oss i en veldig god posisjon, innrømmer han.

– Men eliteserien er ikke ett hakk opp fra 1. divisjon – det er både to og tre. Så det vi må nok forsterke en del om vi går opp. Men samtidig har vi en stall der hver eneste spiller har kvaliteter. Det er utrolig spennende å være med på, sa Buchardt til BA.

Viking topper foran Sandefjord, som igjen ligger to poeng foran Bergen på kvalikplass. De ligger à poeng med Follo HK. Det er jevnt nedover på tabellen. Kun to poeng bak der igjen finner vi tre lag, Melhus, Ryger (i Stavanger ble Viking og SIF ble slått sammen til Ryger foran denne sesongen) og Charlottenlund.

På de to nedrykksplassene ligger Ros og poengløse Herulf.

Les mer om 1. divisjon