Vipers-jentene kommer sammen etter time-out.
Vipers storspilte mot Banik Most lørdag kveld.

Ny storseier for Vipers i Champions League

Vipers storspilte i andre omgang og vant hele 39-24 mot Tsjekkiske Banik Most.

Etter storseier for Vipers forrige helg, var det igjen duket for ny Champions League kamp mot Banik Most. Bortelaget, som ble beseiret 41-19 i forrige kamp, ligger på sisteplass i gruppe A. Vipers derimot topper samme gruppe, og jakter gruppeseier i årets Champions League.

Marketa Jerabkova fortsatte der hun slapp forrige helg og satte Vipers første ball i mål. Sofie Börjesson startet bra i Vipersmålet, og fikk god hjelp fra sine lagkamerater i forsvar. Ragnhild Valle Dahl scoret to på rad og førte hjemmelaget opp i en 5-2 ledelse.

Ole Gustav Gjekstad så seg nødt til å legge time-outkortet etter ti minutter, hvor han ønsket mer tålmodighet og tempo i angrepsspillet. Vipers slet med å sette ballen i mål fremover, men spilte godt forsvarsspill i andre enden av banen. Etter kvarteret spilt var Vipers foran med fire mål på stillingen 8-4.

Som i forrige kamp fulgte lagene hverandre tett i første omgang. I det nittende minutt hadde Banik Most komt seg ett mål bak Vipers, som ikke hadde scoret på hele 6 minutter. Stillingen var da 8-7.

Etter en dårlig periode virket det å løsne for de rosakledde på tampen av omgangen. Vipers satte opp tempoet i angrepsspillet og klarte endelig å finne rom i Banik Most-forsvaret. Hjemmelaget storspilte i omgangens siste minutter, og kunne gå til pause med en 18-10 ledelse.

Saken fortsetter under bildet.

Jamina Roberts for Vipers 2022/23.

Jamina Roberts var en av flere sentrale Vipersspillere i storseieren mot Banik Most. Foto: Terje Refsnes

Lagene spilte jevnt i starten av andre omgang. Banik Most tok ut målvakt i angrep og la om til syv mot seks. Börjesson vartet opp med to scoringer fra sin egen målgård og sendte Vipers opp i en timålsledelse.

Hjemmelagets store forsprang fra første omgang var viktig for å beholde Banik Most bak. Jerabkova fortsatte storspillet fremover for Vipers, og laget stod godt samlet bak i forsvar. Banik Most ble straffet på å ta ut målvakten i angrep, og Vipers kunne flere ganger kaste ballen i det tomme målet. Da det gjenstod kvarteret av kampen kontret Tuva Ulsaker Høve inn sitt sjette mål for kvelden. Vipers ledet da 30-16.

Vipers storspilte og hadde virkelig overtaket i andre omgang. Bortelaget hadde mange tekniske feil fremover, noe de ble straffet på av et påskrudd Kristiansandslag. Julie Stokkendal Poulsen hadde kommet inn for Börjesson, og også hun fortsatte storspillet mellom stengene. Ti minutter før slutt hadde Vipers en 15-målsledelse på stillingen 33-18.

Den unge hjemvendte spilleren Martine Kårigstad Andersen fikk virkelig vist seg fram på tampen av kampen. Vipers kjørte fra Banik Most i andre omgang, og kunne høste inn en ny storseier i Champions League. Vipers vant til slutt 39-24, og befestet sin plass øverst i gruppe A.