Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vipers jubler etter å ha blitt norgesmestre i Håndball for kvinner.  NM-finalen i håndball for kvinner mellom Molde Elite og Vipers Kristiansand ble spilt på Jordal AmfiFoto: Christoffer Andersen / NTB
Foto: Christoffer Andersen / NTB

Kvartfinalekveld i NM for kvinner

Onsdag blir det klart hvilke fire kvinnelag som sikrer seg en billett til Final8 i Arendal.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik spilles kvartfinalene:

Kl. 18.00 Fredrikstad Bkl. – Vipers Kristiansand
Kl. 18.15 Fana – Sola
Kl. 18.30 Aker Topphåndball – Storhamar Håndball Elite
Kl. 20.00 Byåsen Håndball Elite – Molde Elite

Fana - Sola sendes på TV 2 Sport 2. De øvrige kampene sendes på TV 2 Play. 

Syv av de åtte kvartfinalelagene er de samme som i fjor. Byåsen er det eneste laget som ikke spilte kvartfinale for et år siden.

Kampen mellom Sola og Fana blir en ren reprise av fjorårets kamp, som endte med seier 32-26 til Fana. Bergenslaget tok seg videre til semifinalene sammen med Vipers, Molde og Aker. 

For femte gang på rad, var det Vipers som stakk av med Kongepokalen. Finalen mot Molde endte 38-20. 

Fem av lagene bekler de seks øverste plassene på tabellen i REMA 1000-ligaen. Larvik er det eneste laget i dette selskapet som ikke skal spille kvartfinale, de røk ut etter å ha møtt Vipers i åttedelsfinalen. Fredrikstad, Aker og Byåsen ligger på henholdsvis 8., 9. og 10. plass, bak Romerike Ravens på 7. plass.

Det er tett og jevnt i kvinnenes liga med tre små poeng som skiller 3. og 9. plass. Vipers har vunnet alle sine kamper så langt denne sesongen, og som vanlig er den regjerende NM-mesteren blant favorittene til å ta seg videre til Final8.

Det nye NM-konseptet, med semifinaler og finaler for senior- og juniorlag samme helg, arrangeres i Arendal 24.-26. februar. 

Semifinalene i NM Senior trekkes fredag 9. desember. Trekningen blir streamet direkte på NHFs Facebook-side fra kl. 12.00. 

Les mer om Final8 og NM senior