Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Torbjørn Bergerud
Foto: Annika Byrde/NTB

Håper på folkefest i Trondheim Spektrum

Håndballgutta spiller Gjensidige Cup 5.-8. januar. Bergerud drømmer om stort engasjement fra publikum.

Håndballguttas målvakt Torbjørn Bergerud vendte hjem til Norge og ble en del av trønderklubben Kolstad foran denne sesongen. Når Håndballgutta spiller Gjensidige Cup i januar, blir det på Bergeruds nye hjemmebane.

- Det blir veldig gøy. Nå har vi spilt et par klubbkamper i Trondheim Spektrum allerede, og det har vært en fantastisk opplevelse med masse folk på tribunen som lager god stemning. Ikke har vi tapt ennå heller – og det er alltid moro å vinne, sier han.

Drammensgutten håper publikum klarer å gjenskape atmosfæren fra EM 2020 under Gjensidige Cup.  

- Det var et voldsomt trykk. I kamp to og tre ble publikum nesten litt unorske, og det var veldig moro. Da merket vi litt ekstra godt at vi var på hjemmebane, og det er ikke så ofte man merker det på den måten i Norge. Det var veldig artig og jeg håper at man kan få til det igjen.

Håndballgutta møter Portugal, Brasil og USA i den tradisjonsrike oppkjøringsturneringen.

- Det er godt å spille mot noen andre lag enn Danmark og Frankrike som vi har møtt ganske mange ganger de siste årene. Motstanderne våre er ikke typiske håndballnasjoner, de har en litt annen måte å spille på som det er veldig fint for oss å få trent på. Jeg tror det blir veldig bra.

Etter Gjensidige Cup reiser de norske gutta til Polen for å delta i VM. Bergerud håper at laget skal ta nye steg i dette mesterskapet.

- Vi ønsker å gjøre det enda bedre enn det vi har levert de siste mesterskapene. Vi vil at alt skal klaffe, og det hadde vært veldig gøy hvis vi stod igjen med medalje. Det er litt av en jobb som skal gjøres før det. Vi ønsker å ta nye steg i prosessen vi er i nå, og med ny landslagstrener i Jonas, så håper jeg at vi kan bygge videre på det vi har startet på i høst og få en veldig god januarmåned.

Før mesterskapet skal Bergerud spille to kamper i REMA 1000-ligaen med klubblaget. Kolstad er ubeseirede og topper tabellen så langt denne sesongen.

- Det går veldig bra. Vi har ikke tapt i norsk liga så langt, så det er vi fornøyde med. Det har sett bra ut.

- Jeg trives kjempegodt på alle mulige måter, både på og utenfor banen. Jeg har sagt det et par ganger når folk har spurt: Livet smiler, og jeg har ingen ting å sette fingeren på.

Les mer om VM