Aurora Hatle
Aurora Hatle ble Fanas toppscorer i returoppgjøret mot Buxtehude. Bildet er fra hjemmekampen forrige helg.

Fana klar for gruppespill i European League

Europa-nykommerne Fana ble historiske da de sikret seg plass i EHF European Leagues gruppespill.

Fana ledet gjennom hele kampen, bortsett fra i det siste drøye minuttet, da Buxtehude gikk fra 23-23 og sikret seieren 25-23 i Fanas første bortekamp i europeisk håndball.

Fana hadde sju mål å gå på fra det første oppgjøret, og ble aldri truet i returoppgjøret. Bergenserne sto for en meget sterk prestasjon i Tyskland.

Det var en nokså jevn start på kampen, med Fana det lille hakket foran. Drøyt halvveis i åpningsomgangen var Fana foran 8-5, og Buxtehude tok timeout. Nå lå tyskerne ti mål bak sammenlagt.

Fana holdt seg tre foran til 13-10, men ved sidebytte hadde hjemmelaget kommet seg opp ett mål bak de norske jentene, som ledet 14-13.

Aurora Hatle var hyppigste norske målscorer med seks mål i den første omgangen. Isabelle Dölle, som ble Buxtehudes toppscorer i den første kampen, hadde sju for tyskerne til pause, men ble mer anonym etter hvilen.

Det ville seg ikke for tyskerne, som altså måtte vinne med åtte for å gå videre til gruppespillet. Fana ble rett og slett for gode også i bortekampen.

Et kvarter før slutt var Buxtehude i ledelsen 20-19, for første gang siden helt i starten av kampen (2-1), men tyskerne var langt unna å være i nærheten av å gjøre det spennende sammenlagt.

Dermed er Fana klar for EHF European League, der gruppespillet starter i januar.

Sara Berg var sammen med Hatle Fanas storscorere, men til sammen 14 mål.

Fra før er Molde direkte kvalifisert til gruppespillet, mens Sola kan sikre seg plass søndag.