Pocket Valley

Tobias Grøndahl styrer spillet til Elverum
Tobias Grøndahl scoret fem mål i returoppgjøret mot RK Celje.

Elverum kjempet, men det endte med tap

Elverum lå lenge foran, men slovenske Celje sørget for egen seier like før slutt. Det endte 29-26.

Onsdag kveld var det klart for et nytt Champions League oppgjør for Elverum. Denne gangen møtte det slovenske RK Celje, som de slo med to mål i det forrige oppgjøret i november. Celje er det enste laget Elverum har tatt poeng mot i Champions League denne sesongen, men det endte ikke med seier i returoppgjøret.

Celje åpnet kampen og fikk en liten ledelse, men etter syv minutter utlignet Elverum til 3-3. Det norske laget kom deretter foran med ett, men Celje hentet inn ledelsen og kom seg igjen foran. Lagene spilte jevnt gjennom hele første omgang, men like før omgangens slutt kom slovenske laget foran med tre. Elverum reduserte ledelsen med ett mål, og gikk med det til pause to mål bak på stillingen 13-15.

Emil Kheri Imsgard stod med seks redninger etter første omgang, men i andre omgang byttet Elverum målvakt og Simon Mizera fikk prøve seg mot det slovenske laget. Ut fra pause økte Celje ledelsen nok en gang til en tremålsledelse, men igjen kjempet Elverum seg til utligning 17-17 etter fem minutter.

Mizera stod godt i målet og like før halvspilt omgang hadde han over 50 prosent i redningsprosent, samtidig fikk Elverum uttelling i angrepsspillet og kom seg foran 22-19. Celje spiste opp to mål av ledelsen, men det var lite som kunne stoppe Mizera og Elverum. Med rett under ti minutter igjen kom Elverum igjen foran med tre, på stillingen 26-23.

Bare minutter senere fikk Elverum to utvisninger like etter hverandre, og det slovenske laget kom seg samtidig til utligning med tre kjappe scoringer. De siste ti minuttene av kampen slet de norske laget med å komme seg forbi forsvaret og målvakten til Celje. På andre siden kom Celje seg til scoring og lå med det foran.

Det var kun ett minutt igjen av kampen da Celje økte til en tremålsledelse og satte spikeren i kisten. Elverum klarte ikke å hente seg inn på slutten og det endte med tap 26-29 i mesterligaen.

Elverum ligger på en foreløpig sisteplass i gruppe B i Champions League, men får ny mulighet til å hente poeng i den neste kampen. Da møter de Pick Szeged, og den kampen spilles onsdag 14. desember klokken 18:45.