Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ine Grimsrud
Ine Grimsrud i Aker Topphåndball.
Foto: Kristin Elisabeth Maltau

Akers Ine har egen hall øverst på ønskelisten

Det høres ut som en fleip, men er en bra quiz: Hvilket kvinnelag i håndball spiller bare bortekamper?

- Vi har egen hall øverst på ønskelisten. Nå spiller vi i haller vi aldri trener i og ikke har noen tilknytning til, sier Ine Erlandsen Grimsrud. Og dermed har de mest håndballkyndige svaret på quizen: Aker Topphåndball.

Men til tross for nomadetilværelsen trives midtbacken utmerket i klubben og skryter av samholdet og gløden i spillergruppen.

- Uansett om du er på benken eller banen, så ønsker vi hverandre bare godt og brenner for det vi gjør, forteller 21-åringen som vokste opp i Son.
Søndag gjorde given i Aker at Tertnes kunne sendes hjem fra Nadderud Arena med femmålstapet og sisteplassen på tabellen i behold. Aker på sin side rykket opp på niende - en plass høyere enn der laget endte forrige sesong.

- Akers hjemmeside forteller oss at målet er å beholde plassen?

- Vi har en bra giv i Aker, men er et ungt lag. Vi må komme oss opp på et nivå hvor vi får beholde spillerne våre og kan etablere en stamme. De siste årene har det dessverre vært for store utskiftninger. Det er den store utfordringen.

- I tillegg til å få en hall?

- Ja, det er kjipt å reise til den andre siden av byen for å spille i Oppsal Arena. Nadderud Arena er litt nærmere, og det er lettere å få tilskuere der. Det var en stor opplevelse da vi trakk 1300 til kampen mot Vipers.

- Oppsummeringen av sesongen så langt?

- Samspillet er blitt bedre og bedre, og vi har funnet et spill som passer oss veldig bra. Men vi er en ganske liten tropp - og som nevnt ganske unge - så vi varierer mye i prestasjonene. Og i noen kamper kommer vi ikke opp på godt nivå i det hele tatt, sier Ine, som ikke legger skylden på trener Lars Abelsen og assistent Atle Stenvik. Tvert i mot.

- Lars og Atle er flinke til å gi oss tillit, og det er viktig for oss unge. Vi får lov til å feile, prøve på nytt og lære av egne feil, sier jenta som studerer miljø, fysikk og fornybar energi på NMBU i Ås når hun ikke kaster ball for Aker.

Og apropos kasting, så har Ine skutt ballen i mål 33 ganger på de åtte første seriekampene. En positiv opplevelse for en spiller som forrige sesong måtte ta til takke med mest forsvarsspill.

- Det er gøy å få være med i angrep også. Jeg er mest midtback og trives med å spille inn til linja og sette opp de andre. I ankomsten løper jeg opp som linjespiller og har fått noen mål der også. Det har vært en bratt læringskurve. Får bare håpe det fortsetter oppover, sier Ine, som synes klubben har den samme retningen.

- Aker blir proffere og proffere for hvert år.

En opptur for hele Aker-laget kan behøves onsdag kveld. Da er det ny hjemmekamp borte - NM-kvartfinale mot Storhamar i Nadderud Arena.

- Storhamar er på papiret et bedre lag enn oss, men vi greide oss bra mot dem i Nadderud Arena i fjor. Setter vi forsvaret på samme måte som mot Tertnes, kan det bli moro. Vi skal slåss i 60 minutter, lover Ine Erlandsen Grimsrud.

Det vil ta noe lenger tid å få egen hall.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.