Annonse:
Dokumentarserie om Miniheltene og Hjerteligaen
Annonse:
Dokumentarserie om Miniheltene og Hjerteligaen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220113-NOR-RUS-Christian-O'Sullivan.jpg
Foto: Annika Byrde / NTB

- Vi har høye forventninger til oss selv

Christian O’Sullivan synes Norges tropp ser sterkere ut enn på lenge. Han håper laget får ut sitt fulle potensial i VM.

- Jeg tror det er en av de sterkeste troppene vi har hatt de siste årene. Nå har vi så å si alle tilgjengelige uten skader. Det kan bli veldig, veldig spennende å følge oss i år, og vi har høye forventninger til oss selv. Nå må vi bruke kampene i Gjensidige Cup til å finne hverandre igjen og sørge for at vi er best mulig forberedt når vi møter Nord-Makedonia i åpningskampen i VM, sier landslagskapteinen.

Christian har vært en del av det norske landslaget siden 2012 og har vært med på Håndballguttas reise til å bli et lag i verdenstoppen. Nå skal de norske gutta ta fatt på nok et mesterskap, og de siste forberedelsene skjer i Trondheim.

- Det viktigste for oss nå er å finne litt sammen igjen. Det er mange som har spilt veldig bra i klubbene sine, men vi må spille godt sammen. Kampene i Gjensidige Cup er dermed kjempeviktige for at vi skal finne trygghet hos hverandre og sørge for at vi er godt forberedt til mesterskapet.

De norske gutta skal få bryne seg på motstand fra Brasil, Portugal og USA i oppkjøringsturneringen.

- Brasil og Portugal er to veldig gode lag. Vi møtte Brasil i OL, og Portugal hadde vi i forrige mesterskap, så de kjenner vi ganske godt. USA er litt nye for oss, så blir det spennende å se hvor langt de har kommet med håndballen der borte. Det er uansett gøy at de er med.

11. januar kastes VM i gang i Polen og Sverige. Norge skal spille sine gruppespillkamper i Krakow, og møter Argentina, Nord-Makedonia og Nederland innledningsvis. Christian er tydelig på at det er små marginer som vil skille lagene i toppen.

- Som regel er det veldig små marginer som avgjør. Vi vet at vi har nivået inne for å slå alle, samtidig som det er noen lag som er større favoritter enn oss. Vi har troen på oss selv og vet at marginene avgjør, så det er viktig at vi bruker dagene i Trondheim til å forberede oss best mulig på det som kommer. Fordelen vår denne gangen er at vi har en litt større bredde enn det vi har hatt tidligere år. Det er et stort pluss, sier han, og legger til:

- Jeg gleder meg til å se gutta igjen og til dette mesterskapet, for jeg har stor tro på laget og det vi kan få til. Jeg håper vi får ut potensialet vårt i januar – da er alt mulig.

Les mer om Gjensidige Cup