Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022-EM-Menn-Ole-martin-Viken-Foto-annika-byrde-ntb.jpg
Foto: Annika Byrde / NTB

Veiene skilles for Viken og landslaget

Etter over ti år som Håndballguttas fysiske trener blir VM i januar det siste oppdraget for Ole Martin Viken.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Viken har vært en svært viktig brikke i Håndballguttas lederteam siden han kom inn i rollen i 2012. Den erfarne trenerens kontrakt med Norges Håndballforbund går snart ut. VM i Polen og Sverige i januar 2023 blir hans siste oppdrag.

- Ole Martin Viken har vært en betydelig ressurs for alle oss som har vært tilknyttet laget. Både spillerne og vi i lederteamet har satt stor pris på hans profesjonalitet, væremåte og kompetanse. I tillegg til å være sentral rundt den fysiske utviklingen på spillerne, har han også vært en nøkkelperson i formingen av den gode prestasjonskulturen som gruppa står for, sier landslagssjef Jonas Wille.

Han er ærlig på at han gjerne skulle hatt med Viken videre i rollen, men at de ikke ble enig om varigheten på den neste kontrakten. Dermed skilles veiene etter mesterskapet.

- Det er ikke mer dramatisk enn at vi hadde ulike tanker på hvor lang neste kontrakt skulle være. Sånn er gamet, og det er ingen «hard feelings» her. Nå vil vi bruke tiden fremover til å finne ut hvem som skal fylle rollen etter VM, sier Wille.

- Det har vært ei fin tid som jeg aldri vil glemme. Men jeg er ikke helt ferdig med landslaget ennå, for først venter mesterskapet i Polen og Sverige. Jeg satser på at VM i januar blir et nytt, minnerikt mesterskap, sier Ole Martin Viken.