Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson under pressetreffet onsdag 09.11.
Thorir Hergeirsson og Håndballjentene har vendt blikket mot hovedrunden.
Foto: Finn Aagaard / NHF

Slik blir hovedrunden for Norge

Sverige, Slovenia og Danmark er Håndballjentenes motstandere i hovedrunden.

Håndball-EM for kvinner er i full gang i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia. Mens gruppe C og D spiller sine siste gruppespillkamper onsdag, har gruppe A og B allerede vendt blikket mot hovedrunden.

Håndballjentene gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, og tar med seg fire viktige poeng inn i hovedrunden. Videre til hovedrunden er også Kroatia, som endte på andreplass i gruppen med en seier, en uavgjort og et tap, og Ungarn, som ga Norge god motstand fra start tirsdag kveld. Kroatia går inn i hovedrunden med to poeng, mens Ungarn er poengløse. Sveits endte nederst på tabellen og er ute av mesterskapet.

Gruppe B bestod av Sverige, Danmark, Slovenia og Serbia. De tre førstnevnte lagene endte alle med fire poeng etter to seirer og et tap hver, og tar med seg to poeng inn i neste runde. Serbia tapte alle sine kamper og er ute av EM.

Dermed skal Norge møte Sverige, Slovenia og Danmark i hovedrunden.

Håndballjentenes kaptein, Stine Bredal Oftedal, er godt fornøyd med jentenes prestasjoner i gruppespillet.

- Det ble sånn som vi håpet. Vi har tatt med oss poengene, og jeg synes vi har spilt oss stadig bedre og bedre. Vi har stigning i kampene. Det blir tøft i hovedrunden, men vi går i hvert fall inn på best mulig måte, sa hun til TV3 etter kampen mot Ungarn tirsdag kveld.

Hun får støtte fra landslagssjef Thorir Hergeirsson. Han mener det norske laget begynner å ta form etter de tre innledende kampene.

- Jeg synes vi begynner å se konturene av et lag som kan vokse videre i turneringen, men vi kommer til å møte mer taktiske, kollektive og fysiske lag i hovedrunden enn vi møtte innledningsvis. Det blir et godt steg opp, sier han.

Han ser på kampen mot Ungarn som en god erfaring å ta med videre i mesterskapet.

- Det var veldig bra for oss å få kjenne på at det lugger litt og at vi ikke får det til. De var ekstremt aggressive og tøffe i starten, og det er litt det samme vi opplevde i de to kampene mot Danmark i høst, at man kommer bakpå fra start. Da er det greit å vite at hvis man holder roen og gjør små justeringer, så går det an å snu kampen, sier han.

Norges første kamp i hovedrunden er mot Sverige lørdag 12. november. Håndballjentene skal bruke fridagene på å koble av og forberede seg til en tøff kamp mot nabolandet.

- Svenskene har et bra kollektiv og gode, fysiske spillere. Det blir mindre marginer og tøffere motspill, men det er naturlig i et mesterskap. Jeg regner med at vi også skal klatre på den stigen.

- Jeg synes Sverige fremstår langt bedre nå enn for et år siden. De er mer stabile. Vi hadde en kamp mot de i fjor der vi spilte uavgjort. Jeg føler egentlig at vi har kampen, men vi roter det bort. Det er en kamp som har mange faktorer. Jeg opplever at vi kommer inn i den kampen med dårlig kamptrening i mesterskapet. Nå føler jeg at vi har hatt litt stigning, men det blir et godt trinn opp, sier landslagssjefen.

Nora Mørk er spent på det svenske laget som venter lørdag.

- Jeg synes svenskene har sett veldig friske ut, så det blir veldig spennende. Vi skal bruke masse tid på å forberede oss. Det er en veldig åpen kamp, så vi er glade for å komme inn med full pott – uten at det skal være noen hvilepute, sa hun til TV3 tirsdag.

Slik spilles kampene i hovedrunden:

Torsdag 10. november
Kl. 18.00 Kroatia – Slovenia
Kl. 20.30 Ungarn – Danmark

Lørdag 12. november
Kl. 18.00 Kroatia – Danmark
Kl. 20.30 Norge – Sverige

Mandag 14. november
Kl. 18.00 Norge – Slovenia
Kl. 20.30 Ungarn – Sverige

Onsdag 16. november
Kl. 15.30 Ungarn – Slovenia
Kl. 18.00 Kroatia - Sverige
Kl. 20.30 Norge - Danmark

Kampene sendes på TV3/Viaplay og NRK Sport Radio.

Les mer om EM