Leif Gautestad og hans herrer i Runar Sandefjord er videre i European Cup.

Runar videre i European Cup

Runar lå lenge bak Lovcen-Cetinje i returoppgjøret, men de kjempet seg inn og sørget for uavgjort 31-31.

Lørdag kveld var det klart for Runar sin andre kamp i runde to i European Cup. Igjen var det Lovcen-Cetinje fra Montenegro som stod på andre banehalvdel, men denne gangen på deres hjemmebane. I den forrige kampen seiret Runar 32-21, og hadde med det en ledelsen på 11 mål inn i returoppgjøret.

I motsetning til den første kampen var det Lovcen-Cetinje som denne gangen kom best ut i første omgang. Lovcen-Cetinje kom opp i en tremålsledelse før Runar reduserte til 2-4. Utover i omgangen fortsatte Lovcen-Cetinje å øke ledelsen de fikk seg i starten av omgangen. De kom seg både fire, fem og seks mål foran Runar. På det meste ledet hjemmelaget 13-7, men da sa det stopp. Runar fikk ikke alle ballene i mål, men de hang på og blant annet Christoffer Rambo scoret fire mål i den første omgangen. Runar fikk redusert med ett, men lå bak 10-15 til pause.

Andre omgang startet med at Lovcen-Cetinje økte til en seksmålsledelse, og Runar ble liggende og jage etter reduseringer. Sakte, men sikkert, minsket Runar rommet, og etter halvspilt omgang kom Runar seg tre mål bak på stillingen 20-23.

Mot slutten kjempet Runar seg virkelig inn kampen utlignet til 26-26, med under ti minutter igjen av kampen. Runar kom seg deretter foran med ett, men Lovcen-Cetinje snek inn et siste mål. Det endte med uavgjort 31-31 i Montenegro. Etter to oppgjør er Runar vinnere med sammenlagt 63-52, og går med det videre til runde tre i European Cup.