Annonse:
Dokumentarserie om Miniheltene og Hjerteligaen
Annonse:
Dokumentarserie om Miniheltene og Hjerteligaen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20221123-christoffer-rambo-640.jpg
Christoffer Rambo ligger på andre plass på toppscorerlista i REMA 1000-ligaen.
Foto: Ravn Foto

Rambo tror Runar kan henge med topplagene

I fjor bidro Christoffer Rambo til Runar-bronse. Han ser lyst på klubbens mulige fremtid i toppen.

Etter en formidabel start på sesongen - med bare en glipp - gikk Runar på tre strake tap. Kanskje ikke så rart når motstanderne het Drammen, Elverum og Kolstad. Så ble det en sliteseier mot bunnlaget Haslum.

- Vi har hatt en helt OK start, men tapet mot Fjellhammer ødela litt. Og i teorien burde vi ha vunnet en av kampene mot topplagene, sier Christoffer Rambo. Runars hjemvendte sønn klinket inn 163 mål forrige sesong og hadde bare DHKs Hermann Vildalen foran seg på scoringslisten. I år har han 70 på på 10 kamper og ligger ett mål bak Haldens Truls Erik Grøtta.

Etter fjorårets bronse har Runar - med litt tynnere stall denne sesongen - bare som mål å bli blant de seks beste. En målsetting Rambo ikke legger så mye i.

- Det blir litt bingo. Jeg er opptatt av at vi tar de sjansene vi får, og jeg vil vinne hver kamp. Det er det eneste målet man har.

- Hvordan ser du på muligheten til å holde følge med Kolstad og Elverum i årene som kommer?

- Det er ikke umulig, men har litt med logistikken å gjøre. Vi må finne ut hvor vi er og hvor vi vil, og så handler det selvsagt litt om kroner. Plutselig ble det helt proft i Kolstad og Elverum. Der trener de på morgenen og har håndballen som jobb. Der er ikke de andre lagene, og det er et stort steg opp dit.

- Hvordan nærme seg i første omgang?

- Vi må treffe på de vi henter inn, kanskje skyte gullfuglen to ganger. Der har Elverum vært flinke og fått mye ut av sine signeringer. Men det kan jo hende at Kolstad blir som Kiel i Tyskland. Det er et lag som vinner og vinner og som du bare må nøye deg med å gjøre ditt beste mot, sier 33-åringen, som hadde et langt opphold i Minden, etter at han også hadde prøvd seg i Valladolid og Dunkerque.

Som nevnt er Runar-stallen litt tynnere enn i fjor, og trener Leif Gautestad gleder seg derfor over å ha fått inn "verdens beste sandhåndballspiller", Kristoffer Henriksen, på en avtale som gjelder ut februar. Han kan bekle flere roller i angrep og har vist seg svært nyttig som treer i forsvar. Også klubbens egne juniorer, Kristian Strøm og Trym Bjåland-Tonning, har fått vist frem talentet.

- Hvordan er det med landslagsambisjonene, Rambo?

- Jeg har alltid ambisjoner, og jeg har hatt en dialog med Jonas Wille. Vi har en plan når ting blir aktuelle å snakke om, sier gutten som debuterte i 2009 og har notert 100 landskamper.

- Nå trives jeg veldig bra i Runar. Vi har fått til et godt opplegg i laget, og det er bra samhold. Den positiviteten som er i gruppa gir meg mye tilbake, sier 33-åringen, som selv må bruke litt av energien også på Wang Ung som ligger vegg i vegg med Runarhallen i Sandefjord. Der jobber han som trener og trives utmerket.

- Det er kjempeålreit å trene ungdom som har lyst til å bli gode i idrett.

Læreren kan elevene se søndag når ØIF Arendal er motstander i kvartfinalen i NM. Det er en såkalt "Folkets kamp", hvilket betyr gratis adgang.

Men Christoffer Rambo og Runar vil selge seg dyrt.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.