Håndballjentene kunne juble etter å ha tatt seg videre til EM-finale!

Norsk storseier i semifinalen!

Norge knuste Frankrike i semifinalen, og er klare for finale mot Danmark på søndag.

Etter et knepent tap mot Danmark onsdag kveld var det Frankrike som stod på motsatt banehalvdel i semifinalen. Norge og Frankrike møttes i EM-finalen i 2020, hvor det var Norge som trakk det lengste strået og vant 22-20. Denne gangen var det dog kun et av lagene som skulle videre og møte Danmark til en tøff finale søndag kveld.

Det var Norge og Stine Bredal Oftedal som hadde kampen første nettkjenning. De norske jentene stod tøft i forsvar fra start, og det var jevnt mellom lagene i åpningsminuttene. Nora Mørk var som vanlig sikker fra straffemerket, og utlignet til 3-3 etter syv minutter.

Oftedal storspilte for Norge i åpningsminuttene, og var sentral i angrepsspillet. Det franske laget slet fremover mot et tøft norsk forsvar, og kastet vekk ballen to angrep på rad. Norge gikk da opp i en tomåls-ledelse etter ti spilte minutter.

Saken fortsetter under bildet.

Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk startet kampen mot Frankrike på best mulig måte! Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Begge lag spilte lange angrep, og det var dermed få mål den første halvdelen av omgangen. Silje Solberg-Østhassel tok to på rad fra Océane Sercien-Ugolin, men Norge rotet vekk ballen i angrep. De blåkledde kunne dermed utligne til 6-6 etter kvarteret spilt.

De to norske veteranene Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal hadde virkelig stått fram for det norske laget framover i banen. Bakover var samtlige spillere gode i forsvar.

Første omgang var preget av tøft forsvarsspill fra begge lag og få mål. De neste minuttene forspilte kampen seg slik: Frankrike gikk opp i en ettmåls-ledelse, før Norge utlignet. Halvminuttet før pause var det Norge som gikk opp i ledelsen. En dobbeltredning av Solberg-Østhassel sikret norsk ledelse til pause. Lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 12-11.

Silje Solberg-Østhassel viste seg virkelig frem med en super dobbeltredning på tampen av første omgang. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Solberg-Østhassel startet omgangen på best mulig vis med nok en redning. Godt målvaktsspill resulterte i en kontringspasning til Mørk som avsluttet på fabelaktig vis. Nevnte Mørk startet også bra i det etablerte angrepsspillet.

Henny Reistad scoret to flotte mål fra nimeter og sikret tomåls-ledelse for de hvitkledde fem minutter etter pause, før Stine Skogrand scoret sitt første fra høyrekant. Norge hadde dermed et lite forsprang på de franske jentene.

Norge hadde fått en herlig start på omgangen, og lå stadig foran Frankrike. Etter kvarteret spilt i andre omgang var håndballjentene foran på stillingen 20-17. Katrine Lunde fikk sjansen mellom stengene på et straffekast, og vartet opp med en viktig redning.

Henny Ella Reistad storspilte i andre omgang for Norge. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ti minutter før slutt var Norge hele fire mål foran. Oftedals underarm fortsatte å levere, og Solberg-Østhassel stod solid bakerst. Thale Rushfeldt Deila lot ikke sjansen gå fra henne når hun fikk mulighet til å være med framover, og satte en suser forbi Cléopatre Darleux i det franske målet. Femmåls-ledelse var dermed et faktum med åtte gjenstående minutter.

Norge var bunnsolide i alle faser av spillet når det gjenstod fem minutter. Frankrike slet virkelig med å sette ballen forbi Solberg-Østhassel etter pause. I andre enden slet forsvarslaget Frankrike med å stoppe hurtige norske håndballjenter.

Norge viste ingen nåde de siste minuttene mot fortvilte franske spillere. Solberg-Østhassel tronet verket med en superredning, og Norge dro til slutt i land en sterk seier! Norge møter dermed Danmark i EM-finalen på søndag klokken 20:30. Kampen kan du se på TV3 og Viaplay.

Stine Bredal Oftedal ble Norges storspiller i Semifinalen mot Frankrike, og ble kåret til banens beste spiller. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Stine Bredal Oftedal sa følgende om seieren til TV3 og Viaplay etter kampen:
- Det var helt fantastisk og deilig å klare det. Det er noe med å tape forrige kamp og hente seg inn igjen. Det vi viser idag er ordentlig bra, med godt forsvar og redninger. Måten vi snur på fra kampen mot Danmark er bra, så jeg er kjempefornøyd.

Videre sa hun følgende om den kommende finalen mot Danmark:
- Vi vil gå hele veien. Danmark har spilt ordentlig bra, men vi skal gjøre det så vanskelig vi kan for dem.

Også Silje Solberg var fornøyd med dagens semifinaleseier mot Frankrike, og sa følgende til TV3 og Viaplay:
- Jeg syns hele laget gjør en kjempeinnsats idag, det flyter for alle og jeg er imponert over måten vi kjører etter de. Vi klarte å stoppe de i kontringsfasen slik at de ikke kunne fortsette å løpe slik de har gjort så langt i mesterskapet.