Silje Solberg-Østhassel under gruppespillkampen i EM mellom Sveits og Norge i Stožice Arena.
Silje Solberg var solid i førsteomgang for Håndballjentene, og ble kåret til banens beste spiller.

Målfest da Norge vant 38-21 over Sveits

Silje Solberg stod som en levende vegg, og bidro til at Norge kunne juble for nok en seier i EM.

Norge fikk en god start på EM da de vant stort mot Kroatia fredag kveld. I dag var det Sveits som stod for tur, som er med i EM for første gang i historien. Det var et ungt og sultent lag som møtte Norge, men de skulle få det tøft.

Sveits åpnet kampen med syv mot seks-spill, men rotet bort ballen i det første angrepet. Thale Rushfeldt Deila ble forstyrret idet hun skulle kaste ballen mot åpent mål, og Norge fikk tildelt straffe. Nora Mørk fortsatte der hun slapp i forrige kamp og var sikker på straffemerket, og satte dermed kampens første mål. Sveits kom til flere gode sjanser med overtallsspillet sitt, og hang godt med i begynnelsen av kampen. Etter fem minutter ledet Norge 3-2.

Sveits fortsatte med syv mot seks, men Norge stod godt imot. Det førte også til flere enkle nettkjenninger i åpent mål. På stillingen 8-3 tok den danske treneren til Sveits timeout. Det hakket litt i angrepsspillet til jentene de neste minuttene, og den sveitsiske målvakten stod godt. Men det gjorde også Silje Solberg, som etter 15 minutter hadde en redningsprosent på 55 på den offisielle statistikken. Stillingen stod da 10-5 til Norge.

Håndballjentene fortsatte å øke ledelsen, men var også noe utålmodige da de vant ballen i forsvar. Etter tre bom på åpent mål på rad, tok Thorir Hergeirsson timeout og ba jentene om å være litt mer tålmodige. Det tok ikke lang tid før de dro skikkelig ifra. Fire minutter før pause satte Anniken Wollik ballen i mål etter godt rullespill, og sendte Norge i en timålsledelse på 17-7. Tross to reduseringer fra sveitserne, sørget Stine Bredal Oftedal og Emilie Hovden for at de beholdt timålsledelsen til pause (19-9).

Vilde Mortensen Ingstad under gruppespillkampen i EM mellom Sveits og Norge i Stožice Arena.

Vilde Ingstad spilte godt i sin 100. kamp for Håndballjentene og scoret fire mål.

Ledelsen fortsatte å øke etter pausen, og etter scoringer fra Ingstad, Reistad og Breistøl, stod stillingen 22-10 etter de første fem minuttene av omgangen. En periode med noen tekniske feil fremover førte til at de fikk kontringer imot og et par sveitsiske reduseringer. Halvveis i omgangen var fremdeles ledelsen stor (27-15), men Thorir var ikke fornøyd med spillet og etterspurte mer innsats fra jentene i Norges andre timeout.

Rushfeldt Deila serverte en nydelig pasning til Aardahl på linja, og satte standarden for angrepsspillet Norge hadde den neste perioden. Men Sveits fikk også mer dreis på sitt angrepsspill, og Norge slet med å løse det i forsvar. Ti minutter før slutt stod stillingen 17-30, og det var altså relativt jevnt så langt i omgangen. De siste minuttene løsnet det for Håndballjentene, og de dro ifra. Kampen endte til slutt 38-21.

Henny Reistad fortalte at det var god trening å spille mot et lag som spilte syv mot seks hele kampen, men at det også var litt kjedelig.

– Jeg må innrømme at kampen kanskje var litt kjedelig. Samtidig ville vi jo punktere kampen så tidlig som mulig, og når vi fikk til det, påvirker det kampen videre. Jeg syns vi gjør en fin kamp, for det er lett å slippe seg ned på et lavere nivå enn det vi gjorde, fortalte hun.

Håndballjentene møter Ungarn i den siste kampen i gruppespillet på tirsdag (08.11). Kampen spilles klokken 20.30, og kan følges på TV3 og Viaplay.