Tord Aksnes Lode jubler etter scoring for Nærbø i REMA 1000-ligaen
Nærbø tok seg videre i European Cup etter sammenlagtseier med tre mål. Bildet er fra en tidligere kamp.

Tett kamp for Nærbø i europacupen

Nærbø havnet bak fra start, men hentet det inn i andre omgang og tok seg videre i cupen med seier 29-27.

Lørdag kveld var det klart for regjerende European Cup-mesterne, Nærbø IL, sitt returoppgjør mot slovenske RK Slovenj Gradec. I det første oppgjøret vant Nærbø knepent 29-28, og ledet med det med ett mål sammenlagt før kampen.

Det slovenske hjemmelaget kom tidlig i en ledelse og etter ti minutter ledet de 6-3 over Nærbø. Det norske laget kjempet for å ta igjen ledelsen, og kom nære med bare ett mål som skilte. Like før pause satte Gradec inn et ekstra støt og kom seg foran med fire mål, men Svensgård satte inn førsteomgangens siste mål og sørget for redusering. Det stod 14-11 til pause.

I andre omgang økte det slovenske laget igjen ledelsen til en firemålsledelse etter syv minutter. Nærbø reduserte med to til 18-20, men kom seg ikke nærmere utligning. Etter halvspilt omgang skilte det fortsatt to mål mellom lagene.

Nærbø kom seg hakket nærmere utligning på stillingen 25-26, med drøye ti minutter igjen av omgangen. Fem minutter senere kom utligningen med et skudd fra Gustav Karl Håkan Bergendahl, før Theodor Svensgård sendte Nærbø i ledelsen for første gang.

Med under to minutter igjen økte Nærbø ledelsen til 29-27. I det siste minuttet fikk ikke Gradec inn noen sjansen, og med det vant det norske laget med to mål. Etter de to kampene vinner Nærbø sammenlagt 58-55, og er videre til tredje runde i European Cup.