Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20221129 Øyvind Frigstad.jpg
Øyvind Frigstad har vendt hjem til KRS.
Foto: Terje Refsnes

Han mener Kristiansand har noe stort på gang

I 2018/19 spilte Kristiansand i 2. divisjon. Nå er det topp fem i Norge som gjelder for sørlendingene.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg er glad for at herrehåndballen er i vinden. Vi er stolte over å ha skapt tilhørighet til byen, sier Øyvind Frigstad - hjemvendt kristiansander. Og hadde KRS bare hatt frisk bris i ryggen så langt i sesongen, så økte den til liten storm da Arendal i "slaget om Sørlandet" ble beseiret 32-31 i Aquarama med 1700 tilskuere på tribunen.

- Seier over Arendal med fullsatte tribuner var høydepunktet så langt i sesongen for min del, fastslår Frigstad.

I 2020 nedfelte KRS Topphåndball (samarbeid mellom KIF Håndball, Randesund og AK 28) at klubben skulle være blant Norges beste innen tre år. Gunnar Pettersen førte laget opp fra 1. divisjon, og Tobben Evjen har overtatt kommandoen. Peder Langfeldt, som bidro til Vipers' opptur, er blitt salgs- og markedssjef.

- Blir vi ikke topp fem i år, så har jeg god tro på at vi er der neste år, fortsetter Frigstad - hjemvendt før fjorårssesongen, etter tre år i Drammen og tre i Runar. Det nettopp fordi han har tro på prosjektet i hjembyen.

- Jeg har ventet på denne satsingen. Nå vet vi at vi kan gi de beste kamp. Der var vi ikke i fjor. Nå tapte vi med bare to for Elverum, vi har slått gode lag som Nærbø og Fjellhammer (borte), og vi har kvalifisert oss for Final8, så vi begynner å nærme oss, fastslår høyrebacken på 1,95. 29-åringen har inntatt posisjonen som lagets toppscorer med 54 mål på de ti første kampene. Æren for det tar han ikke alene.

- Vi har to gode playmakere, Pauli Mittun og Herman Bredal Oftedal, som er flinke til å sette opp sidebackene i gode posisjoner.

- Det fortelles om skader langt ut over økt forbruk av norgesplaster. Åtte mann ute?

- Ja, nå er vi litt på felgen. Vi fikk to mann langtidsskadet allerede før sesongen startet, og siden har det kommet mange flere. Blant andre er kaptein Victor Skillhammar ute. Ingen av de skadede kommer tilbake før VM-pausen, så vi får en tøff avslutning før jul, sier Frigstad.

Onsdag venter serieleder Kolstad borte, men der blir det lave skuldre røper toppscoreren. Søndag derimot "må" KRS vinne borte mot nestjumbo Haslum, hvis topp fem-ambisjonen skal leve i beste velgående. Deretter står Runar (h) og ØIF Arendal (b) for tur.

- Vi har funnet vårt konsept, og vi er blitt mer og mer lojale til måten vi ønsker å fremstå på, sier trener Evjen og skryter av måten de unge spillerne har stått opp på. Og dermed innfris kanskje klubbens målsetning? "Sammen skal vi skape drømmer hos unge talenter i regionen".

Saken fortsetter under bildet.

20221129 Tobben Evjen.jpg
Foto: Terje Refsnes

Tobben Evjen er trener for KRS. Foto: Terje Refsnes

For Frigstad, som også er deltidslærer ved Oddemarka skole, har hjemkomsten til KRS fått en ekstra lokalt innslag. Tante Elisabeth Frigstad er nemlig med i lagets støtteapparat. Sammen skal de oppleve det store å spille Final8 i Arendal.

- Det blir vanvittig spennende og et prosjekt det er gøy å være med på. Det skulle bare vært i Sørlandets hovedstad, avslutter Øyvind Frigstad med et lite stikk til naboen.

Makrellen har alltid vært en højdare på sørlandskysten. Nå er KRS Topphåndball også blitt det.

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.