Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Peter Dahl Christensen
Peter Dahl Christensen er kaptein for gutta i Bækkelaget.
Foto: BSK

Da stjernene forsvant, måtte kollektivet overta

Tre mann med 371 scoringer forrige sesong har forlatt Bækkelaget. Kollektivet har overtatt.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Navnene Emil Midtbø Sundal (135 mål forrige sesong), Trym Korperud Johnsen (134) og Aksel André Stupstad (102) var ødeleggende for selvtilliten til mange målvakter forrige sesong. Hvordan skulle det gå da Sundal la opp, Johnsen gikk til Kristianstad (nå i Drammen) og Stupstad til Arendal?

- Det har gått litt opp og ned. Vi måtte bygge opp på nytt. Forrige sesong hadde vi gode enkeltspillere som kunne ordne opp. Nå må vi spille på andre strenger. Det blir mer kollektivt, svarer den nye kapteinen, Peter Dahl Christensen. Han var den tredje mest målfarlige i fjor med 103 scoringer.

- Min fremste oppgave er å styre angrepene, men jeg skal ikke legge skjul på at det også er morsomt å score, sier 24-åringen, som er ganske godt fornøyd med at Bækkelaget ligger på sjetteplass med like mange poeng som Elverum - dog med en kamp mer.

- Jeg er overrasket over at vi med så mange nye spillere har greid å skape et kollektiv så raskt. Trodde det ville by på problemer å skape et samspill så fort, men gutta har stått frem og tatt ansvar, forteller Peter, som trives som kaptein.

- Det er et kult ansvar å ha, og jeg er glad for det. Men vi har mange ledertyper i Bækkelaget.

- Trener Jørgen Laug har sagt at målet er å bli best etter de antatt beste?

- Ja, vi ønsker å bli topp fem-seks. Bortsett fra Kolstad, som ikke har avgitt poeng, så ser det ut som om alle kan slå alle. Og også Kolstad har vunnet knepent i noen kamper. Vi har gått på noen smeller, blant annet hjemme mot Kristiansand, og det betyr at vi bør ta noen skalper også - som Halden da de slo Elverum og Fjellhammer som slo Runar.

- Noen av gutta som har overrasket deg?

- Ja, våre nye venstrehendte som har overtatt for Emil har plukket opp hansken nokså fort, Kjartan (Johansen) og Sondre (Mikael Solheim). Også Simen (Westby Johansen) har tatt mye ansvar, skryter Dahl Christensen, som selv har fortid i Konnerud, St. Hallvard og Fold. I de to sistnevnte klubbene hadde han størrelser som Glenn Solberg og Robert Hedin som trenere.

- Det var en fin tid med Glenn og Robert, men aller mest betydde den fine gjengen med gode kompiser. Nå trives jeg utmerket også i Bækkelaget, sier playmakeren, som studerer samfunnsøkonomi på OsloMet når han ikke er på håndballbanen. Men idretten har førsteprioritet.

- Jeg har en ambisjon om å spille i utlandet og leve av håndballen, men nå er målet først og fremst å utvikle meg, sier Peter, som håper BSK skal fremstå som mer stabile i 60 minutter i kampene fremover.

Det kan komme godt med, for de to neste motstanderne er tabellfirer ØIF Arendal (b) og tabelltoer Drammen (h)).

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.