Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kolstad Arena 07 Aug 2022 Trondheim, Kolstad. Treningskamp Kolstad - GOG. 

Danske GOG er på besøk i forbindelse med oppkjøringen av sesongen 2022/23 

Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto
Bildet er fra en tidligere Kolstadkamp.
Foto: Robert Magnussen / Nidaros Foto

Toppoppgjør i REMA 1000-ligaen for menn

Lørdag er det duket for noe så sjeldent som en direktesendt seriekamp på TV 2s hovedkanal.

I mange år har kampene i REMA 1000-ligaen vært sendt på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play. Bare landskamper og NM-finaler har fått tilgang til hovedkanalen i beste sendetid.

Men lørdag skjer det! Da tar serieleder Kolstad imot de siste årenes dominerende lag, Elverum, til Håndballfest i Trondheim Spektrum. Og hele trøndelag er invitert til kampen som starter kl. 16.30. I skrivende stund er det solgt over 8.000 billetter av til sammen 8.900 til det trønderne kaller Norges råeste håndballopplevelser. Så den som vil være med på festen i hallen, må skynde deg!

Det er ingen enkel sak å få sendetid på hovedkanalen i TV 2, der ligger lista høyt.

- Vi er veldig glade for å få en håndballkamp på direktesendt tv. Kolstad-prosjektet er spennende og er en gavepakke til oss som formidler norsk håndball, forteller en entusiastisk Harald Bredeli. Han tror at storsatsingen i Trondheim kan bli en reell gullkamp som kan følges gjennom hele sesongen.

TV 2s kommentatorer
Foto: Vidar Ruud / NTB

Harald Bredeli (t.v) og Bent Svele er TV 2s kommentatorer. Foto: Vidar Ruud/NTB

Kolstad hadde et ønske om å teste Trondheim Spektrum som kamparena, og det fikk TV 2 til å ville legge kampen på hovedkanalen.

- Dette kan bli et nydelig utstillingsvindu for norsk klubbhåndball, og det blir rekord i antall tilskuere. Vi håper på en fest på både banen og tribunen, og vi håper at publikum, enten de er i hallen eller ser på tv, får lyst til å se mer håndball, forteller Bredeli.

TV 2 har satt av god tid både før og etter kampen til innslag, og neste års Kolstadspiller Sander Sagosen vil legge turen innom i studio.

- Dette gleder vi oss veldig til, avslutter Bredeli.

Status for lagene

På REMA 1000-ligatabellen er Kolstad det eneste ubeseirede laget med 10 poeng på fem kamper, Runar Sandefjord har åtte poeng på andre plass, mens Elverum har pådratt seg to tap og har seks poeng i likhet med Kristiansand og Drammen.

I NM tok begge lag seg videre til kvartfinale torsdag da Kolstad beseiret Halden, mens Elverum sendte Sandnes ut av norgesmesterskapet.

Les mer om REMA 1000-ligaen