Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mesterskapsdebutantene EM 2022
Disse sju skal delta i mesterskap for Norge for første gang. Bak f.v. Ane Høgseth, Thale Rushfeldt Deila, Marie Davidsen, Kristina Novak og Ragnhild Valle Dahl. Foran: Susanne Næs Andersen og Anniken Wollik.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

To jenter skal debutere for Norge og i EM

Ragnhild Valle Dahl og Anniken Wollik skal få sin landslagsdebut før EM kastes i gang.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sju jenter skal ut i sitt første mesterskap, og ta av dem skal først spille sin aller første landskamp. De to jentene har svært så ulik bakgrunn fra håndballen, men begge skal ut i sin første landskamp og mesterskap.

Anniken Wollik spiller venstre kant i Romerike Ravens. Tidligere var hun høyrekant, men ønsket å utvikle seg videre og byttet side. Da telefonen kom med beskjed om at hun var tatt ut til EM, syntes hun det var veldig stas.

Saken fortsetter under bildet.

20221026-Anniken-Wollik.jpg
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Foto: Beate Oma Dahle/NTB

- Det var veldig spennende. Jeg ble fortalt at jeg skulle være med som en slags reserve for å støtte opp under Sunniva. Så jeg ble litt sjokkert da vi jeg skjønte at det bare var to på venstrekanten, forteller hun. Og da innkallingen ble offentlig, eksploderte det på telefonen hennes. "Alle" ville snakke med henne.

Anniken har sett på Håndballjentene på TV i alle år og har kjempestor respekt for spillerne og laget.

- De er gode til å ta i mot nye spillere, gir tilbakemeldinger og skaper trygghet. Men det er deilig å ha gjort unna de første treningene nå, innrømmer hun.

Hun er en av de som kommer inn på landslaget uten å ha spilt yngre landskamper tidligere, og hun håper at dette viser andre spillere at det er mulig.

- Du må jobbe hele veien i det laget du er i, du trenger ikke alltid bytte klubb for å spille på det beste laget. Det handler om hvordan du jobber for å bli bedre, bruker dine trenere og de rundt deg for å bli den beste versjonen av deg selv. Så er det gøy å se at landslagstrenerne følger med på oss selv om vi spiller på lag som ikke ligger i toppen. Gjør det beste for deg selv og tenk på din egen utvikling, er oppfordringen hennes til unge spillere.

Den andre debutanten er Ragnhild Valle Dahl, fra Vipers. Hun har spilt på alle yngre landslag opp gjennom og er i tillegg flere ganger seriemester og Norgesmester og har vunnet gull i Champions League to ganger. Å komme på landslaget er et mål hun har hatt lenge.

Saken fortsetter under bildet.

20221026-Ragnhild-Valle-Dahl.jpg
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Foto: Beate Oma Dahle/NTB

- Det var veldig artig å få telefonen. Å bli tatt ut på laget er et mål jeg har hatt så lenge jeg kan huske, og jeg har alltid sett på Håndballjentene på TV. Så jeg er både stolt og glad for å være med, sier jenta som opprinnelig er fra Molde.

Hun var på landslagssamling i juni 2020, men så ble hun skadet midt i høstsesongen. 

- Det var et enkelt valg å trene seg opp igjen, og jeg hadde ingen problemer med å motivere meg for å komme tilbake selv om det ble en del kjedelige treninger, sier Ragnhild.

Hun er vant til høy standard i Vipers med internasjonal matching og mange utenlandske lagvenninner.

- Foreløpig er det ikke så annerledes å trene med Håndballjentene. I Champions League er nivået høyt, og vi spiller tette og tøffe kamper. Nivået her på landslaget er også høyt, og det er gøy å få være en del av den beste treningsgruppa i verden.

Les mer om Håndballjentene og Intersport Cup.