Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210124_LMS_Gøran-Johannessen_ISL-NOR_Foto-NTB.jpg
Foto: NTB

Tilbake etter skadeavbrekk

Gøran Søgaard Johannessen mistet både OL og EM på grunn av skader. Nå er han tilbake for Håndballgutta.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg gleder meg vanvittig mye. Det er en stund siden forrige samling for min del, og nå ser det endelig ut til at kroppen fungerer. Det blir veldig gøy å treffe gutta igjen og spennende med ny hovedtrener, og så er det ekstra gøy at vi skal spille på hjemmebane i en kamp som betyr ganske mye, sier han.

Sist 28-åringen spilte kamp med flagget på brystet var 2. mai 2021. Siden den gang har laget fått ny landslagssjef – en person Gøran kjenner godt til fra før.

- Jeg hadde han som trener på juniorlandslaget. Nå begynner det å bli noen år siden, men jeg har et veldig fint forhold til Jonas både på og utenfor banen. Han er veldig god på den menneskelige biten, ekstremt flink til å kommunisere med spillerne hva han forventer og hvilke roller de har, og han er god til å sette sammen et lag. Håndballfilosofien hans kjenner jeg ikke så mye til, så det blir spennende.

Kvalifiseringskampen mot Slovakia blir Håndballguttas første kamp med nytt trenerteam, og Gørans første landslagskamp på halvannet år. Bakspilleren mener Norge er store favoritter i kampene mot Slovakia og Finland.

- Hvis vi vil ha noe i et EM å gjøre, så er det to lag som vi bør og skal slå. Slovakia har noen gode spillere, så det blir en utfordring for oss, men vi er soleklare favoritter og bør vinne. Det er en posisjon som vi bør trene på å være i, så det blir spennende. Finland har vi ikke møtt på veldig lenge. Vår oppgave er å være konsekvente når vi går på banen og å vinne de to kampene.

Før EM-kvalifiseringen fortsetter i mars, skal Håndballgutta spille VM i Polen og Sverige i januar.

- Vi reiser til mesterskapet med et ønske om å gjøre det så godt som mulig og å komme så langt som mulig. Vi har vist at vi er gode nok til å spille VM-finale, det har vi gjort to ganger tidligere, og det er litt kjipt å gå tilbake på de målsetningene. Samtidig har vi ikke spilt fullt så god håndball de siste tre mesterskapene, så jeg tror nok det er et ganske revansjesugent Norge som reiser til Polen.

Hjemme i Tyskland er Gøran godt i gang med sin femte sesong i SG Flensburg-Handewitt.

- Som lag er vi ikke kjempefornøyde med sesongstarten vår. Vi tapte for Rhein-Neckar Löwen med ett mål på bortebane, som selvfølgelig er en vanskelig kamp, men vi er ikke i nærheten av der vi skal være. Vi ga også bort et poeng på hjemmebane mot Berlin i en kamp vi bør vinne. Vi spiller egentlig en ganske god kamp, men Mathias Gidsel spiller vanvittig bra og vi klarer ikke å stoppe ham. Vi skal helst vinne alle kampene på hjemmebane hvis vi vil bli mestere, så det er litt skuffende at vi har gitt bort i hvert fall to poeng som ikke var helt nødvendig, oppsummerer Johannessen.

Det er fremdeles ledige billetter til kampen mot Slovakia i Larvik 13. oktober. Kjøp billetter her!

Les mer om Håndballgutta