Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norges landslagstrener Tonje Larsen og Thale Rushfeldt Deila under landslagskampen i håndball mellom Norge og Nord-Makedonia i Nadderud Arena.Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Landslagstrener Tonje Larsen og Thale Rushfeldt Deila under en tidligere landskamp.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tester EM-formen i Intersport Cup

Håndballjentene gjør sine siste EM-forberedelser i Stavanger neste uke. Tonje Larsen og co. har planen klar.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fremdeles ledige billetter til Intersport Cup. Kjøp din billett her! 

- Vi skal få til et bra samspill. Vi må teste ut en del ting, og det blir veldig viktig å få satt forsvaret. Det er der vi legger grunnlaget, sier landslagstrener Tonje Larsen.

Håndballjentene samles i Stavanger i neste uke for å spille Intersport Cup. Det blir lagets siste forberedelser før EM kastes i gang i begynnelsen av november.

19 spillere er tatt ut til Intersport Cup og EM, og troppen består av både etablerte og nye spillere. Larsen mener Håndballjentene vil få god bruk for debutantenes kvaliteter i mesterskapet. 

- Vi så i Golden League at de kommer opp og frem, og tar rollene sine fint i laget. Fellesnevneren er at de er veldig gode i klubbene sine. De fleste har vært innom yngre landslag tidligere, så vi har fulgt utviklingen deres over tid. Nå er de klare for et A-lag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kristina Sirum Novak skyter under Golden League-kampen mellom Norge og Danmark
Kristina Sirum Novak i aksjon under Golden League-turneringen i starten av oktober. Foto: Mikkel Berg Pedersen

En av mesterskapsdebutantene er Stavanger-jenta Kristina Sirum Novak. Hun spiller for Sola til vanlig, og gleder seg veldig til å spille sitt første mesterskap med Håndballjentene.

- Jeg har vært med i mesterskap med yngre landslag før, så jeg vet litt om hva det går i, men å få være med her er selvfølgelig veldig stort. Jeg går ut ifra at det blir mange nye inntrykk og opplevelser som jeg gleder meg veldig til.

Først skal Norge delta i Intersport Cup – i Kristinas hjemby. Hun er klar for å bidra med det hun kan.

- Det blir spennende å spille på hjemmebane. Jeg går ut ifra at det blir mye trøkk fra tribunen, og jeg er klar for å ta den rollen jeg får både i Stavanger og i mesterskapet. Hvis det betyr at jeg får noe spilletid, så er det klart at jeg ønsker å bidra så godt jeg kan i den rollen.

Kristina har spilt fem kamper med Håndballjentene og har fått et godt inntrykk av de nye lagvenninnene sine.

- Først og fremst er gruppa en gjeng med fine og hyggelige folk! Så er det ikke til å legge skjul på at det er mange verdensklasse-spillere som det er veldig motiverende å få være rundt og ikke minst lære av, slår bakspilleren fast.

Og mer læring blir det i Stavanger neste helg. Tonje Larsen håper å se flest mulig på tribunen i DNB Arena: 

- Kom på kamp! Vi skal spille god håndball mot gode motstandere – det kan bli mange spennende kamper.

Les mer om Intersport Cup
Les mer om Håndballjentene